Gå til sidens hovedinnhold

Stord-ordføreren: – Vi kan bare håpe at utfordringene tas tak i

Artikkelen er over 2 år gammel

SAMFERDSEL [Radio102]: Ordfører Gaute Epland i Stord kommune er ikke fornøyd med ferjeselskapet Torghatten Nord, som overtok sambandet Halhjem–Sandvikvåg etter Fjord1 ved årsskiftet.

Fjord1 hadde totalt 145 kansellerte avganger i hele 2018. Bare på de første 13 dagene i 2019 måtte Torghatten Nord kansellere 125 avganger mellom Sandvikvåg og Halhjem. Statens vegvesen har varslet millionbot.

– Det er ikke bare jeg, men mange fra både Stord og Sunnhordland som bruker ferjesambandet hyppig. Det er hovedveien vår, og den er bare åpen noen minutter hver halvtime. Da er det viktig at ferjene går når de skal, sier Epland.

Han har likevel forståelse for at Torghatten Nord kan ha visse innkjøringsproblemer etter å ha overtatt sambandet, og viser blant annet til de nye ferjene som er forsinket utenfor ferjeselskapets kontroll. Han forventer uansett bedring.

– De var kanskje ikke godt nok forberedt. Vi i Stord kommune har ikke foretatt oss noe enda, vi kan vel bare vente og håpe at utfordringene blir tatt tak i. Jeg regner med at ferjesambandet blir tema når Samarbeidsrådet for Sunnhordland møtes i morgen, fredag, sier Epland.

Det at Torghatten Nord stort sett opererer ferjesamband i Nord-Norge tror han ikke er avgjørende for problemene her sør.

– Nei, dette kunne nok skjedd hvilket som helst ferjeselskap.

Du kan høre hele radiointervjuet her.

Kommentarer til denne saken