Gå til sidens hovedinnhold

Fra Brygga 11 til NM i kokkekunst

Artikkelen er over 6 år gammel

Finalistene til NM i Kokkekunst er offentliggjort og på listen finner vi en fra Stord.

STORD: NM i Kokkekunst 2015 skal avvikles i Trømsø 16.-17. september.

Juryen i Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) har plukket ut følgende kandidater:

• Eirik Andreas Mehus, De fem stuer Scandic Holmenkollen Park Hotell, Oslo

• Emil Thorsvik, Strand Restaurant, Bærum

• Kåre André Hjartholm, Brygga 11 Geir Skeie avdeling Stord

• Kim Riisem Sitter, Scandic Hell Hotell, Hell

• Richard Eide Sundal,Quality Hoptel Expo, Fornebu

• Lene Rabben Kjøde, Brasserie Blanche., Oslo

• Odd Ivar Jørgensen, NordØst, Trondheim

• Roghell Chan, De 4 Roser, Tromsø

• Rolf Arne Jørgensen, To Rom og Kjøkken, Trondheim

• Simon Engen, Restaurant Bjørk, Oslo

Kåre André Hjartholm, som er kjøkkensjef ved Brygga 11, sier til Haugesunds Avis at oppkjøringen til NM starter i slutten av august. Hjartholm ble i 2012 kåret til landets beste sjømatkokk og i fjor tok han andreplassen under Kokke-NM.

– Menyen vi skal lage ser grei ut. Den er et bra utgangspunkt, så handler for oss om å justere den inn til et godt sluttprodukt, sier Hjartholm til Haugesunds Avis.

Menyen de skal lage er.

Forretten skal bestå av minst 60 prosent Ishavsrøye fra Sigerfjord.

Retten skal også inneholde nord norske ferske reker samt lettrømme. Som garnityr skal minst én av grønnsakene gulrot eller blomkål benyttes.

Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent storfe entrecôte-kam med bein. I tillegg skal kalvtunge være del av retten. Som garnityr skal minst én av grønnsakene purreløk, nykål eller rødbet benyttes.

Desserten. Her skal sjokoladene Valrhona Grand Cru og Biskelia Coverture 34 prosent benyttes sammen med bringebær og pasjonsfrukt.

Kommentarer til denne saken