STORD: En mann i 40-årene ble funnet død inne på Kværner sitt eget område på Stord like før klokka 15 onsdag ettermiddag.

Manne ble funnet inne på et kafébygg. Operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt forteller at mannen ikke er påført ytre tegn som skulle tilsi at han er utsatt for vold.

- Det kan være medisinske årsaker til at han døde. Politiet har likevel begjært obduksjon av mannen, ettersom vi ikke vet hva som er dødsårsaken. Dersom obduksjonsrapporten skulle gi oss noen overraskelse, kan etterforskningen fortsette. Nå gjør vi arbeid på åstedet, før det plomberes i påvente av svar på obduksjonsrapporten, sier Utne-Reitan.

Mannen er trolig en svensk statsborger som ble meldt savnet av sin kjæreste tirsdag da hun ikke fikk tak i ham. Kvinnen skal ha kommet til distriktet for å delta i nyttårsfeiring.

Kommunikasjonsdirektør Odd Naustdal i Kværner Stord forteller at bedriften har egne rutiner for hvordan de skal følge opp sine ansatte etter slike hendelser, og kommer til å følge disse.

- Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunkt, sier Naustdal.

Politiet jobber nå med å varsle de pårørende til mannen som er funnet død.