Gå til sidens hovedinnhold

Duo fra Stord-restaurant vant kokke-NM

Artikkelen er over 6 år gammel

Geir Skeies Brygga 11 kan skilte med å ha norgesmesteren i kokkekunst til kjøkkensjef. Kåre-André Hjartholm vant gull, med karmøybuen Øyvind Sundve på lag.

STORD: Stord: Kåre-André Hjartholm (26) fra Masfjorden har litt av en merittliste allerede.

Torsdag ble han norsk mester i kokkekunst, han har NM-sølv fra i fjor og i 2012 vant han tittelen Årets sjømatkokk.

Han er sulten på mer, og neste mål blir nordisk mesterskap og å forsvare NM-tittelen. Om et par år vil han prøve seg i kvalifiseringen til Bocuse d'Or.

NM gikk for seg onsdag og torsdag i Tromsø, og Hjartholm og Øyvind Sundve – lærling og assistent – var første par ut.

– Det ble lange timer å vente spent på resultatet, som vi fikk ett døgn senere. Men vi hadde en god følelse, for vi var veldig godt fornøyd med det vi presterte, sier Hjartholm, som sammen med Sundve har trent og terpet mye.

Råvarene NM-deltakerne skal lage sine tre retter av, er bestemt. Noe må være med, noe er valgfritt. Ishavsrøye og reker, blomkål, eple og agurk, var forretten. I hovedretten var entrecôte hovedingrediens, og Hjartholm brukte purre, sellerirot, erter og kantarell som følge. Desserten måtte være sjokoladebasert, og med bringebær og pasjonsfrukt.

Neste fredag og lørdag setter de opp vinnermenyen på Stord-restauranten Brygga 11.

Kommentarer til denne saken