Ment som en spøk

En video som viser at Nordbygdo ungdomsskule blir skutt i flammer ble laget og lastet opp av en ungdomsskoleelev ved skolen. I avhør har gutten sagt at det kun var ment som en spøk.

En video som viser at Nordbygdo ungdomsskule blir skutt i flammer ble laget og lastet opp av en ungdomsskoleelev ved skolen. I avhør har gutten sagt at det kun var ment som en spøk. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Tiendeklassingen som la ut trusselvideoen mot Nordbygdo ungdomsskule på Stord har vært inne til sine første avhør.

DEL

Stord: Lensmann Bernt Norvalls har onsdag ettermiddag ennå ikke fått lest avhørene, men kjenner til hovedinnholdet i dem.

- Gutten skal ikke ha hatt noen intensjon om å gjennomføre det som ble vist i videoen, og sier det var ment som en spøk. En dårlig spøk ser han nå i ettertid, sier Norvalls.

Pågripelsen av ungdomsskoleeleven var udramatisk, og han blir ikke varetektsfengslet.

- Men vi må ha flere samtaler med ham. I tillegg til å håndtere selve straffesaken, må vi gå dypere inn i materien, sier lensmannen, som tross alt er lettet over at situasjonen ikke fikk mer dramatiske utfall.

Både videoen og flere omstendigheter rundt den gjorde at politiet ble nødt til å ta saken på alvor, uten at Norvalls vil gå nærmere inn på hvilke omstendigheter det dreier seg om.

Sak er opprettet av politiet, og foreldre og barnevern er varslet slik vanlig prosedyre er når det dreier seg om mindreårige. Lensmannen vet ikke når neste avhør av unggutten finner sted, men regner med at det skjer relativt raskt.

Artikkeltags