STORD: Politiet på Stord fortsatte utover natt til fredag drapsetterforskningen etter at en person ble funnet død i Sagvåg på Stord like før klokka 17 torsdag.

På lensmannskontoret i Leirvik og på åstedet i Sagvåg jobbet politiet, samtidig som den siktede hadde bistand av sin forsvarer Kjell Steinsbø.

Politiet var svært sparsommelige med detaljer rundt drapshandlingen torsdag, men sendte ut en pressemelding like før midnatt der de varslet en pressekonferanse fredag klokka 12.00.

Tidligere på dagen var det dramatisk i den fredelig bygda like vest for Heiane industriområde på Stord.

En person funnet død

– Jeg kan bekrefte at en person er funnet død i Sagvåg på Stord. I tillegg er én person skadet og fraktet til sjukehus. Vi har pågrepet en person som foreløpig er mistenkt. Dette ser ut til å være en svært alvorlig sak, understrekte operasjonsleder Rune Plassen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til h-avis.no klokken 18.00.

Plassen opplyste klokken 18 at politiet var på stedet med etterforskere. Krimteknisk personell var på vei.

- Vi vil etablere et etterforskningsteam på Stord. Stedet er sikret, opplyste Plassen.

- Er personene tilknyttet et spesielt miljø?

- Nei, det vil jeg ikke si. Foreløpig tyder ingenting på det, sier operasjonslederen.

Drapsetterforskning

h-avis.no var i kontakt med lensmann Bernt Norvalls ved Stord lensmannskontor klokken 20.30 torsdag kveld. Han bekrefter at dødsfallet i Sagvåg i går ettermiddag etterforskes som en drapssak.

- Jeg kan bekrefte at vi etterforsker dette som en drapssak. En person er funnet død. En annen person er skadet. Det kan se ut til at det ligger en straffbar handling bak det som er skjedd. Vi er imidlertid ikke sikre på hva som er skjedd. Det gjenstår mye etterforskning før vi kan konkludere, påpeker lensmannen.

Politiet opplyser i en pressemelding klokken 23.40 at de ikke vil uttale seg ytterligere om saken i kveld, og at det vil bli holdt en pressekonferanse på Stord lensmannskontor fredag klokken 10.30.

Relasjoner mellom de involverte

Det var like før klokken 17 i ettermiddag politiet fikk melding om at en person var død og en annen person alvorlig skadet ved Justagjerdet i nærheten av Sagvåg sentrum.

Lensmann Bernt Norvalls beskriver det som er skjedd som dypt tragisk sak.

– Vi vil ikke si så mye om de involverte foreløpig, men jeg kan bekrefte at det er relasjoner mellom dem, sier Norvalls.

- Er det folk dere kjenner til fra før?

- Hvis du sikter til begrepet "kjenninger av politiet", er ingen av dem det, sier lensmannen.

Alle de tre involverte er hannkjønn. Den pågrepne vil blir avhørt i løpet av kvelden. Han er siktet i saken og har fått oppnevnt advokat. Klokken 20.30 hadde ikke politiet avhørt den skadde mannen som ligger på sjukehus i Bergen.

Flere vitner

– Har det vært andre vitner til det som er skjedd?

– Vi har flere vitner som har vært i nærheten og som har observert ting. Det gjenstår mange avhør, i tillegg til den tekniske etterforskningen. Både taktisk og teknisk etterforskning vil pågå så lenge det er forsvarlig, sier lensmannen.

- Har dere funnet et eventuelt drapsvåpen?

– Det vil jeg ikke kommentere, sier Norvalls.

Sperret av veien

Da politiet kom til stedet, ble det satt opp sperringer ved innkjørselen til Justagjerdet, helt nede ved Sagvågvegen (Fv. 545). Krysset ligger omtrent midt mellom Heiane og Sagvåg sentrum.

Klokken 20.30 var fortsatt ikke alle pårørernde varslet. Politiet har vurdert å involvere Stord kommunes kriseteam, men har foreløpig ikke gjort det.

- Jeg ser ikke bort fra at det blir iverksatt et opplegg. Det er en veldig speisell sak og dypt tragisk, gjentar lensmannen.

Senere torsdag kveld opplyste Norvalls til h-avis.no at et kriseteam vil bli iverksatt i løpet av kveld og natten.

– Hva gjør dere videre nå?

– Som sagt, har vi iverksatt drapsetterforskning. Det gjenstår mange avhør. Vi vil gå ut bredt. Krimteknikere er på stedet og vil holde på til vi føler oss sikre på at alle spor er sikret. Etterforskningen er helt i startfasen, påpeker Norvalls.

Nærhet til bolig

Flere medier har i løpet av torsdagen meldt om knivstikking på stedet.

- Hvilket redskap som eventuelt er brukt, vil ikke vi kommentere nå, påpeker lensmannen.

- Skjedde dette i en bolig?

- I eller i nærhet til en bolig, svarer lensmannen.

Fra alvorlig til lettere skadet

Da den skadde mannen ble fraktet i luftambulanse til Haukeland Universitetssjukehus, ble skadene betegnet som alvorlige.

Klokken 19 meldte sjukehuset at personen er lettere skadet.

Den skadde er 45 år.