Hedrer gitaristen med plate

TUBESNAKES LIVE: Fra venstre Johnny Stensletten på bass, Per Inge Stensletten (trommer) og Lars Oddbjørn Vad, som døde 16. juni 2013, 43 år gammel. Foto: Privat

TUBESNAKES LIVE: Fra venstre Johnny Stensletten på bass, Per Inge Stensletten (trommer) og Lars Oddbjørn Vad, som døde 16. juni 2013, 43 år gammel. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Da gitarist og låt-skriver Lars Oddbjørn Vad døde brått i 2013 orket ikke Tubesnakes å spille mer sammen. Men nå er platen her.

DEL

STORD: Blues og bluesrockbandet Tubesnakes har eksistert siden 1990-tallet. Da albumet «Texas Mindes» kom ut i 2002, tok musikerne pause.

I 2010 var det på an igjen og innspilling i Oslo i Kitchen Studio.

– Vi fikk god respons på låten «Rattlesnake». Våren 2013 begynte vi preoproduskjonen av det som skulle bli det tredje Tubesnakess-albumet. Lars Vad laget en del låtskisser. Vi hadde begynt å jobbe mot et nytt uttrykk, men Lars skrev alle tekstene og musikken, forteller Per Kenneth Hauan, tangentspiller i bandet.

En sorgprosess

I juni 2013 døde Lars Vad brått og uventet. Bandet var i sjokk og visste ikke hva de skulle gjøre.

– Lysten på å spille forsvant. Dødsfallet var et sjokk, ikke minst for Lars sin familie. Lars var Tubesnakes. Han var frontfiguren og den som lagde låtene, et oppkomme av ideer, sier Hauan.

Han og resten av bandet fant ut at de hadde et sterkt vennskap som de ønsket å beholde. Å gjøre ferdig platen ble en slags terapi og sorgprosess.

– Vi hadde ti låtskisser. Det viste seg at de var gode nok. I januar startet vi arbeidet å gjøre ferdig «Walking». Rolf Martin Haldorsen kom inn som gitarist. Han er en annen type gitarist og vokalist enn Lars Vad. Platen har blitt mer bluesrock. Ikke så mye Texas som før, men mer Tom Petty, John Mayor og Eric Clapton.

Slippkonsert på Stord

Hauan gir ros til Kjetil Ulland i ABC studio som har mikset albumet. På «Walking» er det elleve låter.

– For første og siste gang spiller vi albumet fra a til å i Osvald pub lørdag 22. november. Lars sin sønn Frank Omar Vad i Sorte Ljos varmer opp, sier Hauan.

Brødrene Johnny og Per Inge Stensletten, Per Kenneth Hauan og Rolf Martin Haldorsen har ikke tatt stilling til veien videre for Tubesnakes, som tidligere har spilt under bluesen i Skånevik.

Nå handler det om å vise fram «Walking».

Artikkeltags