STORD: Sjefen i sjantikoret på Stord opplever at den nye platen «A Drop of Nelson’s Blood»  er på femteplass på iTunes sin nedlastingsside.Like bak «Liten fuggel» med Vamp og foran den ene utgaven av sistealbumet til Rihanna. Sjantialbumet ble lansert digitalt tirsdag på iTunes og Spotify. En periode lå platen foran AC/ DC.

 - Dette er ellevilt. Vi nyter det så lenge vi er så høyt på listen. Vi har allerede fått tilbakemeldinger fra fans i utlandet. En amerikaner  skriver at vi utforsker de mørke sidene av sjantitradisjonen. Og at platen må spilles høyt fra begynnelse til slutt. Jeg kan ikke få sagt det bedre selv, sier Håkon Vatle til h-avis.no.

Fredag kommer CD-utgaven av «A Drop of Nelson’s Blood». Dette er femte albumet til de seks koristene og musikerne i sjantikoret. Alle er hjemmehørende på Stord. Koret har ikke brukt mye på markedsføring av albumet.

-  Vi har ikke en krone i markedsføringsbudsjett. Vi er ydmyk og takknemlig, og har  mange dedikerte fans, sier Vatle.

Koret skal ha lansering av platen på Det Akademiske Kvarter i morgen torsdag.  Hjemmepublikummet kan opplevde koret på Arena lørdag 22. desember.

PS: Nå har albumet klatret til 2. plass på iTunes sin nedlastingsside.

- Den plasseringen har vi hatt siden klokken 13.00 i går. Det har spredd seg som en vind på Facebook og andre medier. Til og med Odd Norstoga har anbefalt plata på sin Facebook-profil, opplyser Vatle torsda.

Les mer i papirutgaven av Haugesunds Avis på fredag.