Gå til sidens hovedinnhold

Wärtsilä selger testsenter

Artikkelen er over 4 år gammel

Wärtsilä selger testsenteret på Stord og deler av selskapets produksjonsfasiliteter på Stord og i Trondheim.

NÆRINGLIV: Wärtsilä har inngått avtale om salg av frekvensomformer-produktet til The Switch. Salget omfatter selskapets lavspent- og mellomspentomformere, som er spesialisert for bruk i skip og rigger, til selskapet, som er basert i Finland, skriver metalsupply.no

Salget inkluderer overtakelse av Wärtsiläs testsenter på Stord og deler av selskapets produksjonsfasiliteter på Stord og i Trondheim. Etter oppkjøpet vil The Switch gå inn som en leveransepartner til Wärtsilä. Overføringen er forventet fullført i november i år, melder Wärtsilä.

Wärtsilä Norways elektro- og automasjonsavdeling vil fokusere på kjerneaktivitetene sine, som er utvikling av systemer og applikasjoner. The Switch, som er en del av japanske Yaskawa-gruppen, er spesialisert innen drivlinjeteknologi for fornybar energi og landbasert industri. Produktene som omfattes av salget vil fortsette å være en viktig del av Wärtsiläs tilbud til markedet ettersom de er optimalisert for marine applikasjoner, og ettersom de er utprøvde elementer i Wärtsiläs systemer, heter det i meldingen.

Wärtsilä vil beholde sin ekspertise innen applikasjonskunnskap og engineering, og vil fortsette å fokusere på komplette systemløsninger som Low Loss-konseptet og hybridløsninger.

Kommentarer til denne saken