I 17-tiden søndag meldte Vest politidistrikt på Twitter at det hadde vært en kollisjon mellom to fartøy. De to fartøyene som hadde kollidert, var en 15–16 fots plastbåt, mens det andre var marinens logistikkskip KNM «Olav Tryggvason».

– Det var to personer i den lille båten. Begge ble reddet opp i Forsvarets skip. De to er lettere skadd og sendt til legevakt for sjekk, forteller operasjonsleder Dag Olav Sætre i Vest politidistrikt til NTB søndag kveld.

Holdt vakt ved fregatten

Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter hendelsen.

– Det vi kan si, er at «Olav Tryggvason» har deltatt i vaktholdet rundt «Helge Ingstad», som ligger i området. Da den var avløst derfra og på vei sørover, hadde den et sammenstøt med en mindre lystbåt på babord side, forteller pressetalsmann i FOH, Brynjar Stordal, til NTB.

FOH kan foreløpig ikke gi noen flere detaljer rundt hendelsesforløpet,

– Personene i lystbåten ble raskt gjort rede for. Båten, som har en liten påhengsmotor, var såpass liten at den ble heist om bord i «Olav Tryggvason». Så ble både den og personene tatt i land ved Ågotnes, der politi og ambulanse ventet, sier Stordal.

Etterforskning i gang

Hvem som hadde skylden, er det foreløpig ikke sagt noe om, men FOH opplyser at Statens havarikommisjon er varslet og vil etterforske saken. Politiet opplyser at de involverte er avhørt.

Ågotnes ligger på Sotra like utenfor Bergen, mens fregatten «Helge Ingstad» kolliderte med tankskipet «Sola» omkring tre mil lenger nord, rett utenfor Stureterminalen.