Stort jordras over vei i Sauda

Søndag ettermiddag er veien fortsatt stengt. Det er uvisst når den åpner igjen.

DEL

SAUDA: Litt før klokken 23 fredag kveld meldte brannvesenet at det var gått et større jordras over Fylkesveg 520, Birkelandsvegen, ved Gjuvastøl, ikke langt fra sinkgruvene og Allmannajuvet i Sauda. Birkelandsvegen er veien mellom Hellandsbygda og Sauda.

- Det er foreløpig uvisst om det er biler og/eller folk tatt av raset. Det skal være uoversiktlig på stedet, meldte politiet på Twitter klokken 23.23 fredag.

Like før midnatt ble det opplyst at et redningshelikopter fra 330-skvadronen på Sola skulle lette om kort tid med lavinehunder og folk fra Røde Kors' skredgruppe om bord.

Klokken 00.20, var ikke helikopteret framme, men operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt fortalte at politiet da var på rasstedet.

Hun opplyser at det ikke er indikasjoner på at biler eller folk er tatt av raset, men størrelsen på raset gjør at dette må undersøkes.

- Raset er såpass høyt, med jord og leire, at det vil være mulig at biler er tatt uten at vi kan se det. Det er snakk om at raset over veien er fire-fem meter høyt, sier Randulff til Haugesunds Avis.

Senere ble det anslått at raset var om lag seks meter høyt, men lengden var vanskelig å anslå i natt. Politiet opplyste i natt at en geolog forsøkte å vurdere raset fra helikopteret.

Ved tretiden natt til lørdag opplyste politiet at det er lite trolig at noen er tatt av raset.

Veien er stengt ved Juvastøl nedre bru, melder Statens Vegvesen.

Vegtrafikksentralen opplyser lørdag morgen at geolog vil være på stedet sammen med entreprenør omtrent klokken 9. De vil da ta en vurdering og legge en plan for opprydning.

Ifølge NTB er 60 innbyggere og om lag 20 lokale hyttefolk nå isolert fordi veien østover mot Røldal er vinterstengt.

Søndag ettermiddag er veien fortsatt stengt.

- Det er usikkert når veien kan åpnes igjen. Det pågår sikringsarbeid der nå, sier trafikkoperatør Jan Erikstad.

Tips Oss
SMS: AVISÅ til 2005 Telefon: 52 72 22 22 tips@h-avis.no

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken