Flere studenter mister rabatter

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Norske studenter blir stadig eldre, og nå er hver fjerde student i landet over 30 år. Mange av dem må betale mer for tjenester som transport og tannhelse.

DEL

OSLO: Aldersgrensen for studentrabatter kan gjøre en trang privatøkonomi enda trangere for studentene som er 31 år eller eldre, skriver nettavisen Khrono.

Blant annet har kollektivselskapet Ruter i Oslo 30 års aldersgrense for sin studentrabatt, og det rammer stadig flere ettersom studentene både i hovedstaden og ellers i landet blir stadig eldre.

En av dem, Line Røst, sier til Khrono at hun ikke lenger har råd til månedskort som følge av at prisen har økt fra 410 til 680 kroner, og hun mener aldersgrensen bør oppheves.

Også NSB, Flytoget og Widerøe opererer med aldersgrenser på sine studentrabatter. Pressevakt Øystein Dahl Johanssen i Ruter forteller at en oppheving av aldersgrensen ligger utenfor selskapets kontroll.

– Studentrabatten er statlig bestemt og finansiert. Så det ligger under Samferdselsdepartementet, sier han.

Ifølge en rapport fra prosjektet Eurostudent er Norge det europeiske landet med de eldste studentene. Snittalderen er 29 år, og 26 prosent av studentene er 31 år eller eldre. (©NTB)

Artikkeltags