LOKALFOTBALL: 34-åringen fra Kopervik får mye skryt for jobben han har gjort med Torvastad de to siste sesongene. I år kunne det strengt tatt ikke gått så mye bedre.

Laget fra Nord-Karmøy vant de 14 første kampene i årets 5. divisjon og kunne sikret opprykket med seier borte mot Etne allerede fredag i forrige uke.

Hjemmelaget utlignet til 2–2 på straffe flere minutter på overtid og utsatte opprykksfesten for Torvastad.

– Det var veldig kjipt. Både fordi seiersrekken ble brutt og fordi den første opprykkssjansen glapp. Ekstra kjipt fordi vi følte vi fikk noen viktige avgjørelser imot oss i sluttminuttene. Men vi har lagt det bak oss og gleder oss til å møte Vedavåg hjemme torsdag, sier Christopher Alcock til Haugesunds Avis.

Et aldri så lite mirakel må til om Torvastad ikke skal rykke opp. Alcocks lag, som i dag har 40 poeng, må i så fall ta maksimalt ett poeng på de fire siste kampene. Samtidig må Etne (kan få 42 poeng) eller Haugar (kan få 41 poeng) vinne sine resterende kamper, henholdsvis fem og seks.

Det skjer naturligvis ikke. Men Alcock bedyrer at han tenker lite på opprykk før torsdagens kamp – som altså sikrer opprykk for Torvastad hvis de vinner.

Tabellen ser du her.

Tror på intens kamp

– Jeg tenker først og fremst på selve kampen mot Vea. Den kommer ganske sikkert til å bli tett og jevn, som vårkampen i Storhall Karmøy da vi vant 2–1. Vedavåg er et spillende lag som presser høyt. Det kan fort bli en kjekk, intens og underholdende kamp, sier Alcock.

Torvastad (63* mål på 14 kamper) og Vedavåg (57** på 15) er de to mestscorende lagene i avdelingen. Det er også de to øverste på tabellen. Men Vedavåg kan ikke ta igjen Torvastad.

Alcock har ledet Torvastad i tolv hjemmekamper i 5. divisjon så langt de to siste sesongene. Alle tolv har endt med seier.

Suksesstreneren kjenner ikke til om det er planlagt opprykksfest torsdag kveld. Han har i hvert fall ikke regissert noe selv. Men han legger ikke skjul på at han så smått har begynt å se fram til 4. divisjon neste sesong. Med det som ser ut til å bli åtte lag fra Haugalandet, mot fem i år. Fire av dem fra Karmøy; Nord, Kopervik, Åkra og Torvastad. I tillegg til FKH 2, Skjold, Vard 2 og Djerv 1919 2.

– Gode nok for 4. divisjon

Alcock forklarer Torvastads suverene sesong på denne måten.

– Vi har et veldig bra lag med mange gode spillere. Vi var ganske gode også i fjor da vi endte på 4. plass. I vinter fikk vi inn Helge Sandvik, som stabiliserte forsvaret. I tillegg har Flavius Mihet kommet inn og gjort en god jobb for oss. Og Endre Sørensen (17) i angrepet har blitt ett år eldre. I bunn har vi et innarbeidet system som spillerne kjenner godt. Og jeg mener vi allerede er gode nok for 4. divisjon, sier Alcock.

Den tidligere Kopervik-, Åkra- og Vea-spilleren har kontrakt med Torvastad ut denne sesongen.

Han forteller at han foreløpig ikke har hørt noe fra klubbledelsen om neste sesong.

– Men jeg har en plan om å trene dette laget også i 2023, sier Alcock, som til daglig er lærer ved Stangeland ungdomsskole i Kopervik.

– Har du ambisjoner som fotballtrener?

– Nei.

– ??

– Jeg ønsker selvsagt å gjøre en best mulig jobb for laget jeg trener, og tar gjerne noen sesonger til i lokalfotballen. Men jeg har ikke lyst til å ofre fritid, venner og familie for en karriere som fotballtrener, sier Christopher Alcock.

I juni ble han pappa for første gang, da lille Caspian Matheo kom til verden.

Snart blir det mer å feire.

PS1! Torvastad har fire matchballer: Vea (hjemme), Rubbestadnes (borte), Haugar (h) og Avaldsnes (b).

PS2! Ifølge statistikken til fotball.no spiller fem av de åtte som har scoret flest mål i 5. divisjon avdeling 4, for Torvastad eller Vedavåg. Jonas Ferkingstad (Vea) topper listen med 17 mål. Georg Grønningen (Torvastad) har 15, Endre Sørensen og Fredrik Lippestad (begge Torvastad) har 13, mens Jakob Brattgjerd (Vea) har scoret 12 mål.

(* Torvastad scoret i tillegg ti mål i kampen mot Hemmingstad, som siden har trukket laget.)

(** Vedavåg scoret i tillegg fire mål i kampen mot Hemmingstad, som siden har trukket laget.)