– Klamret meg fast til rattet

Per Aksel Birkeland var en av i alt 15 passasjerer på ferja Sand.

Per Aksel Birkeland var en av i alt 15 passasjerer på ferja Sand. Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel
DEL

SAND: Ferja Sand mellom Sand og Ropeid med avgang 15.15 i ettermiddag gikk rett i fjellveggen på Ropeidsida.

VET DU NOE OM DETTE? RING 52722222 ELLER TIPS OSS HER

– Den kom ut av kurs og gikk rett i fjellveggen 50–100 meter til venstre fra ferjekaien, forteller Per Aksel Birkeland som satt i den fremste bilen på ferja da det smalt.

Politiet opplyser at fire personer ble lettere skadd. To av dem var passasjerer på ferja, de to andre mannskap.

Fire til sykehus

To personer ble sendt til Haugesund sjukehus og to til legevakt. Men torsdag kveld opplyser politiet at også de to som først ble behandlet ved legevakt ble kjørt til Haugesund sjukehus.

Det var den 60 år gamle kapteinen og tre kvinnelige passasjerer på 56, 48 og 33 år som ble sendt til sjukehus. De skal alle være lettere skadd.

En 52 år gammel kvinne tok seg selv til Ølen legevakt og ble sjekket der. Hun ble behandlet for smerter i et håndledd. Hun hadde forlatt stede før politi og ambulanse kom fram.

Mannskapet avhørt

Operasjonsleder Agnar Austerheim opplyser torsdag kveld at de er ferdig med åstedsundersøkelsen på stede og at mannskapet og sentrale vitner er avhørt.

Videre etterforskning vil fortsette i morgen, og politiet sier at de foreløpig ikke vil gå ut med årsak til ulykken fordi etterforskning gjenstår.

Bremsen i bånn

– Jeg så at vi kom til å gå på land og klamret meg fast til rattet og tråkket bremsen i bånn. Men bilen ble kastet rett i ferjelemmen. Airbagen ble utløst og skadene på bilen er store, forteller Birkeland til h-avis.no.

Tide opplyser at det er satt inn er ferje mellom Hebnes og Jelsa som vil gå ut over kvelden.

– Vi fikk ingen informasjon om at noe var galt før det smalt, sier Birkeland.

Han sier stemningen på ferja var rolig, og at det ikke brøt ut panikk om bord.

Skal avhøres

Klokken 16.30 fortalte Birkeland at ferja lå til kai. 

– Etter at den kjørte i fjellveggen gikk den ut på fjorden igjen og la til ved ferjekaien. Passasjerene oppholder seg i venterommet. Vi har fått beskjed om at vi skal avhøres før vi kan forlate stedet, sier han.

Preget av hendelsen

Det var 15 passasjerer om bord i ferja og et mannskap på fire.

– Vi har ikke fått kartlagt årsaken ennå. Ingen passasjerer skal ha blitt alvorlig skadd, men de er preget av hendelsen. En del biler er skadet og det er også skader på fartøyet, sier daglig leder i Tide Sjø, Ivan Fossan.

Han bekrefter at ferja ikke var mer skadet enn at den for egen maskin kunne legge til ferjekaia etter at den kjørte inn i fjellveggen.

Skal undersøke ferja

Kommunikasjonsdirektør Eilif Fjon i Sjøfartsdirektoratet sier de har folk på vei inn for å undersøke fartøyet. Også Statens havarikommisjon er varslet.

- Det er ikke mistanke om promille hos kapteinen, sier Austerheim.

SAKEN OPPDATERES
 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken