Gå til sidens hovedinnhold

Superliga kan ødelegge fotballen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fotball er folkesporten fremfor noen. Det kan en superliga ødelegge.

På ulike baner rundt om i verden møter folk i tusenvis. Og forklaringen er ganske enkel: Når ballen ligger på midten og kampen starter - da vet du aldri hva som kommer til å skje. Derfor er fotball aldri kjedelig.

Men en superliga kan på sikt ødelegge mye av interessen for fotballen. En elite på tolv lag kan bli noe ensformig etter hvert. Og ikke alle kan spille på Barcelona og Liverpool, noe som igjen kan gå utover rekrutteringen. For hvor mange er det ikke som går med en Messi og en Ronaldo i magen? Mange. Men bare et fåtall kan bli like gode.

I Norge er det ingen lag som blir invitert til å være med i superligaen. De er ikke gode nok. Men du går og ser laget ditt likevel. Og bryr deg lite om alle pasningene som ofte treffer mer motstanderne enn medspillerne.

For når våren er her, ser du vimplene ved cornerflagget. Og de vinker til deg, og ber deg komme. Og du kommer. Alltid. Været spiller ingen rolle. Du er trofast mot laget ditt selv det stormer aldri så mye.

Og det er fordi fotball er den mest uforutsigbare sporten som fins. Fordi ingen vet hvor ballen lander.

Kommentarer til denne saken