Gå til sidens hovedinnhold

SV og abortdebatten. Feil på lederplass i Haugesunds Avis.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Når man skriver leder i en avis som Haugesunds Avis, bør man sjekke fakta før man uttaler seg. Den groveste feilen i onsdag 28.april sin leder er at SV vil utvide grensen for abort. Det står klart i vårt landsmøtevedtak at dagens grense skal gjelde for når abort kan tas. Det er utgangspremisset for vedtaket, som det er tydelig at den som har skrevet lederen ikke har lest!

Man bør ikke uttale seg uten å sette seg inn i en sak! Eneste forskjellen på dagens lov og det SV mener er riktig er at abortnemdene skal vekk og at kvinnene skal selv avgjøre om de vil ta abort eller ikke. I SVs vedtak sies det klart at det skal gis grundig faglig og kvalifisert veiledning til de kvinnene som ønsker det.

Så spekulerer avisen i om partiets ledelse støtter vedtaket eller ikke og det har nestleder Kjersti Bergstø slått klart fast at partiet sin ledelse står bak vedtaket. Et mindretall ønsket mer en løsning a la det Arbeiderpartiet ønsker, det er en saklig uenighet vi som parti lever utmerket med!

Kommentarer til denne saken