DRILL: Sveios drilltropp deltok i helgen på det norske landslaget under EM i majorettes i Italia. Søndag gikk de helt til topps i klassen «Exhibition corps junior».

– Vi er så fornøyde som det går an å bli. Det er beinhard konkurranse og dette har vi jobbet hardt for, jubler leder i Sveio drilltropp, Inger Emilie Panayiotou.

Mesterskapet gikk i italienske Lignano Sabbiadoro. Etter seieren ble det selvsagt feiring.

– Vi feiret jo litt etter at vi vant. Så feiret vi videre i Venezia. Vi koste oss, forteller Panayiotou.

De fleste medlemmene i drilltroppen er 15 og 16 år, men den yngste er 14 og den eldste 23. Tidligere i år ble de nummer seks i VM.

– Så er det viktig å få fram at alle er fra Sveio. Det er ekstra stas. Det er tross alt ikke store kommunen, sier Panayiotou.

Mye hardt arbeid

Hun forteller at flere av de nybakte europamesterne har holdt på med drill i over ti år.

– Det er en veldig dedikert gjeng og det er mye hardt arbeid som ligger bak. Vi trener ni timer i uken og det går også mange helger, forteller Sveio-lederen.

Dette er ikke første gang Sveio drilltropp hevder seg internasjonalt. De vant også EM i 2019.

– Men det er faktisk bare en av jentene som var med den gangen også, nemlig Malin Nornes, forteller Panayiotou.

VM neste store mål

Sveio drilltropp har ingen planer om å hvile på laurbærene. De er allerede i gang med treningen igjen – med et nytt mål i sikte.

– Det store målet nå er VM i England i august. Kvalifiseringen der skjer gjennom Vinterpokalen, som skal arrangeres av oss i Tysvær Arena i februar. Det er også et nytt EM i Italia i påsken. Der er vi allerede kvalifisert. Så er det faktisk ny konkurranse allerede til helga, smiler Panayiotou.

Totalt deltok 35 norske drillere under EM Italia. I tillegg til Sveios EM-gull sikret Krystallen drill/Manstad Skolekorps seg 3. plassen i Batonflag team senior.

– Det har vært et kjempefint mesterskap. Vi har hatt et flott samhold og alle troppene hadde sin beste runde noensinne på konkurransegulvet, sier landslagsleder Ann-Cecilie Stokkenes til musikkorps.no.