Nå er to kilometer med 60-sone blitt til 80-sone

OPP I HASTIGHET: Veistrekningen som før var en 60-sone nord i Sveio på E 39, er nå oppgradert, og fartsgrensen er satt til 80 km/t.

OPP I HASTIGHET: Veistrekningen som før var en 60-sone nord i Sveio på E 39, er nå oppgradert, og fartsgrensen er satt til 80 km/t. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er en del bilister som har fått bot eller mister førerkortet i 60-sonen på E 39 ved Valestrand de siste årene. Nå strekningen utbedret og 60-skiltene er fjernet.

DEL

E 39: Hvis du har kjørt gjennom Bømlafjordtunnelen og kommer ut på Sveio-siden, har du inntil nylig møtt på en snaut to kilometer lang 60-sone.

Nå er 60-skiltene fjernet.

– Det er vel en fire-fem år siden strekningen ble omgjort fra 80- til 60-sone. Av trafikksikkerhetsmessige grunner. Nå har vi rettet opp i en rekke ting som gjør at det er forsvarlig med 80-sone igjen, forteller prosjektleder Bernt Herland i Statens vegvesen.

– Hva har dere gjort?

– Sideterreng er sikret, en busslomme er oppgradert, nye lys er montert, ny asfalt er lagt, en avkjørsel er stengt og midtoppmerkingen er forsterket med freste riller, forklarer Herland.

Mistet lappen like før det ble 80-sone

Utrykningspolitiet er ikke ukjent med 60-sonen i Valevåg, som altså ble til 80-sone i slutten av januar.

Så sent som 24. januar var det en bil som ble målt til 87 km/t. Det var såpass fort at føreren mistet lappen.

Les saken her: 42-åring mistet førerkortet

Les også: Førerkortet røk i gjennomsnittsmåling

Les også: Motorsyklist målt til 150 km/t før han kjørte av veien 

Artikkeltags