Vandaskog skule brant ned til grunnen

Av , , og
Artikkelen er over 5 år gammel

Rundt 20 husstander ble evakuert da det brøt ut brann i Sveio lørdag.

DEL

SVEIO: Brannen startet i Vandaskog skule og ble meldt til politiet klokken 06.22.

Brannen spredde seg videre i terrenget, men like før klokken 09 kunne brannmannskapene opplyse at de hadde kontroll på flammene.

Det skal ikke ha vært personer i bygningen da det begynte å brenne.

– Brannen er nå slukket, men brannmannskap vil likevel være i beredskap på stedet utover dagen, sier operasjonsleder Norunn Byrknes i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Les også:

Rundt 100 mål ble svidd av opplyser politiet.

Skolen ble nedlagt i 1999 og har siden blitt brukt som forsamlingshus og utleid til ulike arrangement. Ifølge politiet skal det ikke ha vært arrangert noe der da brannen brøt ut.

Politiet opplyser at det er Sveio kommune som eier huset, som nå er totalt nedbrent.

Brannen spredde seg videre i terrenget mot Lyngholm, og det var beboere i starten av Lyngholmvegen som ble evakuert.HAR DU VIDEO FRA BRANNEN? LAST DEN OPP HER

Haugesunds Avis pratet med innsatsleder Vivian Matre Særsten klokken 07.25 lørdag. Hun kunne da fortelle at de hadde begynt med evakuering av boliger i nærheten, og at de kunne møte opp på kommunehuset i Sveio. Der hadde de også opprettet en egen krisestab.

FULL FYR: Brann i Vandaskog skule. Foto: Tor Andre Johannessen
Foto: Tor Andre Johannessen

Ved 12.00-tiden kunne alle beboere returnere til hjemmene sine igjen.

Ordfører Ruth Eriksen fikk melding om brannen ved 07.30-tiden. Hun er nestleder for kriseberedskapen, rådmann Bjarne Martinsen er leder.

– Vi satte i gang kriseberedskap og åpnet kommunehuset da vi fikk meldingen. Vi var på plass der litt etter klokka 08.00, forteller Eriksen.

Noen få benyttet seg av tilbudet. De fleste dro til familie eller venner.

Hun sier kommunen og brannvesenet er godt forberedt på denne typen brann.

Brannårsaken er så langt ikke kjent.
 

HAR DU TIPS OM SAKEN ELLER BILDER: Ring 52 72 22 22 eller send bilder til nett@h-avis.no eller MMS med kodeord HATIPS til 2005.

Artikkeltags