Disse sykler Tour of Norway for landslaget

Målselv 20150815. Sven Erik Bystrøm (Team Katjusja) er én av seks ryttere på det norske landslaget i Tour of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Målselv 20150815. Sven Erik Bystrøm (Team Katjusja) er én av seks ryttere på det norske landslaget i Tour of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

For første gang stiller Norge med et eget landslag i sykkelrittet Tour of Norway. Torsdag ble de seks rytterne tatt ut.

DEL

SYKKEL: Norges Cykleforbund opplyser i en pressemelding at det norske laget består av Sven Erik Bystrøm (Stavanger SK/Team Katusha), Odd Christian Eiking (Bergen CK/FDJ), Sondre Holst Enger (Horten OCK/IAM Cycling), Kristoffer Skjerping (CK Sota/Team Cannondale Garmin), Daniel Hoelgaard (Sandnes SK/FDJ) og Tobias Foss (Lillehammer CK).

De fem førstnevnte er proffryttere, mens Foss er klubbrytter.

– Det er et veldig spennende lag der tre av rytterne har tatt VM medalje i U23 klassen. Dette blir på mange måter et gjensyn med de rytterne som har kjørt mest resultater for U23 landslaget de siste årene. Dette er også ryttere vi forventer å benytte oss mye av i årene som kommer, sier landslagssjef Stig Kristiansen.

– Bystrøm og Eiking vil normalt sett være sterke kort sammenlagt. Bystrøm er fortsatt litt usikker etter velt, men han er rapportert frisk og rask. Eiking er en type som skal gå svært godt oppover på de tøffere etappene. Det er mye spurtkraft i Daniel, Sondre og Skjerping, og vi ønsker å gå for resultater på de ulike etappene.

Tour of Norway går fra 18. til 22. mai.

Artikkeltags