Sagan tok VM-gullet – Kristoff på fjerdeplass

Richmond, USA 20150927.
VM landevei for menn  elite  under VM i Richmond. Alexander Kristoff i en motbakke.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Richmond, USA 20150927. VM landevei for menn elite under VM i Richmond. Alexander Kristoff i en motbakke. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Peter Sagan gikk alene på slutten og kjørte inn til et suverent gull i fellesstarten i sykkel-VM søndag. Alexander Kristoff sikret norsk fjerdeplass. Sven Erik Bystrøm måtte bryte etter girene ble ødelagt i en velt.

DEL

RICHMOND, VIRGINIA (NTB): – Jeg kjente tidlig at dette kom til å bli tungt, for det var vel en løype som ikke helt passet for meg. Det var ei hardere løype enn det så ut. Mot slutten kom jeg i en posisjon som gjorde at jeg var med og kjempet om annenplassen, men det ble litt for vanskelig, for jeg var stiv, slo Alexander Kristoff fast overfor TV 2 etter innkomst.

LES OGSÅ: Bystrøm måtte bryte løpet

Sølvet gikk til australieren Michael Matthews, mens Litauens Ramunas Navardauskas sikret bronsen.

Edvald Boasson Hagen kjørte flott på slutten. Han lå lenge på en flott tredjeplass, men opp den siste bakken og på flaten inn mot mål ble det for tungt for rudsbygdingen. Han falt tilbake og endte på 20.-plassen til slutt.

Vegard Stake Laengen kom også til mål av de norske rytterne. Han endte på 72.-plass til slutt og ble slått med 2.50 minutter på den 261 kilometer lange distansen. mens Vegard Breen, Lars Petter Nordhaug og Sven Erik Bystrøm måtte stå av underveis.

Men dagen ble Peter Sagans. 25-åringen var stiv mot slutten, men kjørte smart og hadde en så stor ledelse opp den siste bakken at han holdt helt til mål.

Artikkeltags