Kristoff klaget på for stor ledertrøye

NUMMER 3: Alexander Kristoff ble nummer tre på annen etappe i Arctic Race of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

NUMMER 3: Alexander Kristoff ble nummer tre på annen etappe i Arctic Race of Norway. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Setermoen (NTB): Alexander Kristoff ble nummer tre på annen etappe i Artic Race of Norway. Etter målgang var nordmannen misfornøyd med sammenlagttrøya han måtte bruke fredag.

Nordmannen og opptrekker Marco Haller ble stengt inne da de var på vei fram i avslutningen. Duoen mistet mange posisjoner og fart. Kristoff var bakpå da konkurrentene startet spurten, men det var noe annet som irriterte Katjusja-rytteren.

Torsdag vant han første etappe og fikk ikle seg ledertrøya på fredag da feltet syklet mellom Evenskjer og Setermoen. Bekledningen for dagen likte sammendragslederen dårlig.

– Den er litt stor den drakten her, så den tar litt mye vind. Jeg har brukt masse sikkerhetsnåler bakpå ryggen, men den blafrer som bare det for det om. Det var som å kjøre med en åpen vindjakke, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Bennett vant

Kristoff fikk for sent fart på sykkelen igjen i avslutningen. Det ga Sam Bennett seieren på etappen etter en sterk spurt, men Kristoff kom seg til slutt opp på tredjeplass og fikk tak i viktige bonussekunder. Ledertrøya beholdt han.

– Bennett er en rask herremann og han har vunnet før i år. Det var en god spurt, sa Kristoff.

– Laget gjorde en helt fantastisk jobb i dag. Rett før mål mistet jeg hjulet fullstendig. Jeg ønsker å beklage til lagkameratene mine, for det er min jobb å holde hjulet og de gjorde en utrolig innsats for meg, sa Bennett.

Federico Zurlo ble nummer to. Italieneren ledet lenge i spurten, men holdt ikke unna for Bennett helt til mål. Sondre Holst Enger ble nest beste nordmann på niendeplass, mens Oscar Landa ble nummer ti.

Boasson Hagen mislyktes

Edvald Boasson Hagen tapte spurten torsdag mot Kristoff og ble nummer to da. Fredag var Qhubeka-rytteren ikke i nærheten av å kjempe om seieren.

– Det var veldig kaotisk på slutten. Laget gjorde en kjempejobb med å holde meg foran, men på den siste kilometeren kom alle bakfra og det ble fullstendig kaos. På slutten handlet det meste om å holde seg på hjulene, sa Boasson Hagen.

Haugesunderen Sven Erik Bystrøm ble nummer 73 fredag og er nummer 61 sammenlagt - 45 sekunder bak Kristoff. (©NTB)

Artikkeltags