Sykler Haugalandet rundt for barn med kreft

«Team Rynkeby God Morgon Haugaland» sykler for å samle inn penger til barn med kreft. Her kan du se Roar Nakling Martinsen (f.v.) og Peter Dirksen fremst, og Jan Michael Leifsen (f.v.), Erlend Hestvik i andre rekke. Bak dem
Maria Myge Kolnes (f.v.) og Lars Halleraker.

«Team Rynkeby God Morgon Haugaland» sykler for å samle inn penger til barn med kreft. Her kan du se Roar Nakling Martinsen (f.v.) og Peter Dirksen fremst, og Jan Michael Leifsen (f.v.), Erlend Hestvik i andre rekke. Bak dem Maria Myge Kolnes (f.v.) og Lars Halleraker. Foto:

«Team Rynkeby» pleier vanligvis å sykle til Paris til inntekt for kreftsyke barn hvert år. På grunn av koronapandemien måtte de i år tenke annerledes.

DEL

HAUGALANDET: De ni lagene, som kommer fra flere forskjellige steder i Norge, sykler i år heller dagsetapper på rundt 10 til 20 mil på sine egne hjemområder i tidsrommet 3. til 11. juli.

– Det er for å fokusere på barn og kreft, og at det trengs forskning for å finne nye medisiner, slik at overlevelsesraten blir enda høyere. Og ikke minst dette med senskader hos barn etter at de har gjennomgått kreftbehandling. De som overlever har et langt liv foran seg, men sliter ofte med senskader, forteller Ann Kristin Rørtveit i «Team Rynkeby God Morgon Haugaland».

Formålet er å samle inn penger til Barnekreftforeningen og forskning på barnekreft. I 2019 samlet sykkellagene inn 12,8 millioner kroner til Barnekreftforeningen gjennom blant annet sponsorer, skoleløp, donasjoner og dugnader.

– Vi betaler absolutt alt av reisen selv, fra egen lomme. Mat og hotell, også videre. Vi frir til bedrifter om de vil være med og sponse til selve formålet, og pengene går uavkortet til Barnekreftforeningen.

– Samtidig som jeg støtter en god sak, så gjør jeg også noe for meg selv. Så det var vinn-vinn, sier Ann Kristin Rørtveit om «Team Rynkeby God Morgon Haugaland».

– Samtidig som jeg støtter en god sak, så gjør jeg også noe for meg selv. Så det var vinn-vinn, sier Ann Kristin Rørtveit om «Team Rynkeby God Morgon Haugaland». Foto:

Godt samhold

«Team Rynkeby God Morgon Haugaland» ble opprettet i fjor og har 35 deltakere, inkludert personer som er på serviceteamet. Deltakerne kommer fra Karmøy, Tysvær, Haugesund, Bømlo, Stord og Etne.

Rørtveit er ny på laget i år.

– Jeg har ikke erfaring med å sykle slike turer. Jeg har kun hatt standard treningsturer rundt her i Tysvær hvor jeg bor, men jeg tenkte at samtidig som jeg støtter en god sak, så gjør jeg også noe for meg selv. Så det var vinn-vinn. Det har vært en bratt læringskurve, og ikke minst treningsmengde. Det har til tider vært tungt, men årets lag består av en god del ryttere om var med i fjor, og det er veldig godt samhold i laget, hvor alle passer på alle. Hvis det er noen som har en tung dag på sykkelsetet så er de andre der med en gang og backer den opp. Det gir en god lagfølelse.

De siste tre helgene har laget tilbakelagt storedeler av Haugalandet: Karmøy, Tysvær, Haugesund, Sveio, Bømlo, Fitjar og Stord.

Sist helg syklet de også en etappe på totalt 300 kilometer fra Etne til Odda, Øystese, Rosendal, Skånevik, og tilbake til Etne. Kommende helg sykler de sin siste etappe av sin norgesturné: Fra Aksdal til Sauda, deretter via Ryfylke til Sola.

Artikkeltags