Kristoff spurtet best og vant 1. etappe

VANT 1. ETAPPE: Alexander Kristoff (Team Katjusja) jubler etter å ha vunnet første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Harstad torsdag. Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka, bak til høyre) kom på 2.-plass. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

VANT 1. ETAPPE: Alexander Kristoff (Team Katjusja) jubler etter å ha vunnet første etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Harstad torsdag. Edvald Boasson Hagen (MTN-Qhubeka, bak til høyre) kom på 2.-plass. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Alexander Kristoff og lagkompisen Sven Erik Bystrøm hadde startnummer hadde startnummer 1 og 2 da Artic Race startet fredag. Kristoff vant, mens haugesunderen Bystrøm endte langt bak.

DEL

HARSTAD: Alexander Kristoff fra Katjusja-laget spurtet best og vant en suveren seier på den første etappen i Arctic Race torsdag foran Edvald Boasson Hagen.

Kristoff kjørte seg rett inn i gul trøye og tok sin tredje seier i Arctic Race totalt. Det var også den 19. seieren han tok i sesongen sett over ens.

– Det var virkelig på tide å vinne nå, for jeg har ikke vunnet i løpet av sommeren. Det er en stund siden jeg sist sto på toppen, sa Kristoff i et TV-intervju etter målgang.

Spurten gikk i oppoverbakke, og det var Edvald Boasson Hagen som kom nærmest Kristoff, men Katjusja-rytteren vant en suveren seier. Det var klasseforskjell mellom dem på de siste meterne.

Det var flere utbruddsforsøk på den 213,5 kilometer lange etappen, men det var et samlet felt som kom sammen til mål. Kristoff fikk et perfekt opptrekk og lå langt fremme hele den siste kilometeren, mens Edvald Boasson Hagen noe hindret av Kristoff-hjelper Marco Haller i det spurten virkelig startet for alvor.

– Det ble litt for langt og trangt for meg. Kristoff var den sterkeste i denne spurten, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Sven Erik Bystrøm syklet inn som nummer 64 og er 40 sekunder bak Kristoff i sammendraget.

Artikkeltags