BOLIG: – Dette kommer til å gå mye over prisantydning, sa jeg til mannen min før visning, forteller Synnøve Stonghaugen Forsell (55) fra Åkrehamn.

Sammen med mannen Henrik Forsell (55) var det hun som til slutt la inn det høyeste budet på 4,1 millioner.

Da hadde det vært 30 personer på visning i tomannsboligen i Sandbakkane, og seks-sju som aktivt deltok i budrunden.

Skulle vi flytte og bruke masse penger, var beliggenheten viktig. Og selv om vi bruker mye penger nå, blir ikke totalprisen nødvendigvis høyere enn om vi skulle kjøpt en av de nye leilighetene her i området, sier Synnøve Forsell.


– Tydeligvis priset for lavt

At nærhet til Åkrasanden er populært, er det liten tvil om. Men vanligvis har det vært en litt annen type hus, med en litt annen standard, som har blitt solgt i samme område.

Nabohuset gikk blant annet for rekordhøye 8,8 millioner kroner for noen måneder siden.

Nylig ble det også solgt en stor funkisbolig i Nordre Liknesveg for 7,5 millioner, og to eneboliger i omtrent samme prisklasse ligger fortsatt ute for salg.

– Det var ikke mange tilsvarende boliger å sammenligne med, så det var vanskelig å sette en pris. Alle på visningen virket egentlig interessert. Boligen gikk langt over prisantydning, så den var tydeligvis priset for lavt. Vi driver ikke med lokkepriser, og det er vanskelig å vite riktig pris i det markedet, sier eiendomsmegler Elise Knutsen Skogland i Meglerhuset Rele.

Både yngre og eldre par dukket opp på visning, i tillegg til dem som gikk med planer for utleie.

– Av dem jeg snakket med var det flere som ønsket å leie ut. Noen ville rive og bygge nytt, mens andre ville beholde, og bygge på, sier Knutsen Skogland.

Sti til stranda

Tomannsboligen fra 1967, eid av Karmøy kommune, har tidligere blitt brukt til utleie. Boligen har et samlet bruksareal på 168 kvadratmeter, og selv om tomta er på rundt 850 kvadratmeter er den enkelt opparbeidet, stort sett med plen og asfalt.

Ifølge takstmann holder bygget en relativt enkel, men funksjonell og grei standard.

Likevel ble altså sluttprisen nesten to millioner kroner over prisantydningen på 2.590.000 kroner.

– Beliggenheten og utsikten var nok det som gjorde utslaget for at interessen ble så stor. Her er det sti rett utenfor huset som går ned til Åkrasanden, forklarer Elise Knutsen Skogland.

Noe mer lettlig

For Synnøve og Henrik Forsell var det definitivt beliggenheten som gjorde dem interessert.

– Vi bor bare rundt 500 meter unna i dag i en stor enebolig med hage. Vi har sjøutsikt der også, men nå som vi begynner å dra på årene, kunne det være fint med noe mer lettlig og alt på ett plan, sier Synnøve Stonghaugen Forsell.

Hun har to søsken rett i nærheten, og kjenner området godt.

– Kommunen skal legge ut noen nye tomter, men å bli trukket ut der er som å vinne i lotto. Det løgne var at jeg kommenterte denne tomannsboligen bare noen uker før den ble lagt ut for salg. Jeg har nemlig alltid likt beliggenheten og selve bygningen her, sier Synnøve.


Skrekkblandet fryd

Nå ser Synnøve Stonghaugen Forsell for seg at det som i dag er en tomannsbolig, skal bygges om til én boenhet.

Hele planløsningen må dermed gjøres om, og kanskje blir også garasjen en del av huset.

– Jeg visste at boligen var kommunal, men det hadde ikke så stor betydning hvordan det så ut inne. Vi kommer nok uansett til å ta en total renovering, forteller Synnøve og legger til;

– Nå må vi få tegnet opp hva vi ønsker å gjøre med det. Jeg ønsker å beholde 60-tallsfølelsen i huset, men samtidig gjøre det funksjonelt. Kanskje kan vi få godkjent en takterrasse. Det er en skrekkblandet fryd å gå løs på dette prosjektet, smiler Synnøve.