Takk til alle sykepleiere i Karmøy, Tysvær og Haugesund!

KrF ledere takker sykepleierne

KrF ledere takker sykepleierne Foto:

Av
DEL

LeserbrevVi er tre politikere fra nevnte kommuner som ønsker å rette en spesiell takk til sykepleierne i forbindelse med den internasjonale sykepleierdagen 12. mai, bursdagen til Florence Nightingale.

Dere er ettertraktet i kommunene våre. Vi ønsker deres tjeneste alltid. Og ikke minst har vi blitt minnet om dette, og fylt av takknemlighet nå under epidemien som har satt oss på prøve. Sykepleiere sitter på noe av verdens viktigste kunnskap. Å pleie, behandle og redde liv. Livene våre, til barna våre, til våre eldre. Tiden vi lever i er preget av sykdom, svakhet og død. I dag på sykepleiernes dag 2020 blir det særlig tydelig hvor mye dere betyr for oss. Derfor er det særlig viktig for meg å si; gratulerer med dagen, kjære sykepleiere her på Haugalandet.

Den internasjonale sykepleierdagen ble lagt til 12. mai, bursdagen til Florence Nightingale. I år er det 200 år siden den ikoniske sykepleieren ble født i Firenze i Toscana. Hun opplevde sykepleien som et hellig kall. Et yrke som på den tiden hadde et dårlig rykte. Nightingale lot ikke dette stoppe henne fra å påvirke omgivelsene sine, og hun ble den ledende forkjemperen i Storbritannia for bedre medisinsk pleie på sykehusene.

Nightingale var blant annet tydelig på viktigheten av hygieniske tiltak som ordentlige latriner, sanitære anlegg, rent sengetøy og vinduer som kunne åpnes opp. Hun føyer seg inn i en fagtradisjon som blant annet har lagt fundamentet for verdiene i dette landets fantastiske helsesystem. En tradisjon som stolt videreføres i dag av landets over 100.000 sykepleiere.

Helsesykepleiere og barna våre

Denne merkedagen vil vi også bruke til å takke dere helsesykepleiere for den viktige rollen dere spiller i livene til barna våre. Dere er trygge voksne som er der for barna våre, uavhengig av familiens omstendigheter. Dere tar imot og veileder nybakte foreldre, sørger for hjelpetiltak til familier og barn med ekstra utfordringer, og er en trygg og fortrolig støtte for barna i skolen. Denne krisen har virkelig vist hvor viktige helsesykepleierne er i det forebyggende arbeidet, og for å fange opp de barna som har det vanskelig. Barna som er sårbare fra før, får det verre nå som samfunnet står i en krise.

Viktigheten av jobben til helsesykepleierne står også i sammenheng med den bekymringen vi har hatt når skolehelsetjenester og helsestasjoner stengte ned eller reduserte bemanningen når smitterverntiltakene mot korona kom på plass. Parallelt ser vi at antall bekymringsmeldinger går ned, og helsepersonell oppdager færre uforklarlige skader. Når helsesykepleierne ikke er på jobb, eller familiene er redd for å bruke tjenestene, går barna som trenger hjelp under radaren.

På helsestasjoner avdekkes det vold og overgrep mot de minste barna. Å være de som fanger opp de verste tingene barn kan oppleve er en vond og krevende oppgave. For at dere våger å se og lytt til våre barn, vil vi si tusen, tusen takk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags