HAUGESUND: Krimforfatter Geir Tangen har utgitt fire bøker med handling fra Haugesund. Tirsdag 9. august er hans nye kortkrimroman ute i butikkene, og om vi legger forhåndssalget til grunn, ligger det an til å bli en suksess. Denne uken topper Tangen listen til Norli en knapp måned før boken kommer ut på markedet.

– Det er stas. Det jeg tenker om dette er at jeg ser det er en interesse for bøkene mine, og det er motiverende for videre arbeid. Jeg har en trofast leserskare, men det kan se ut til at den utvides litt nå, sier Tangen til Haugesunds Avis.

Den nye krimromanen er på ca. 200 boksider – en såkalt kortroman – og kommer ut i serien til forlaget Vigmostad & Bjørke.

De ti bud

– Forlaget har valgt ut 10 spenningsforfattere til å skrive en bok som er inspirert av De ti bud. Min bok blir den femte i serien. Jeg har valgt det andre budet om ikke å misbruke Guds navn, det såkalte «ikke banne-budet», som vi sa i gamle dager. Jeg kom over et sitat fra Markus-evangeliet der det framheves at det å synde mot det andre budet er en utilgivelig synd. Altså en synd du aldri kan få tilgivelse for. Det er rett og slett duk og dekket bord for en seriemorderthriller, sier Tangen.

I Tangens fire tidligere bokutgivelser er handlingen lagt til Haugesund. «La alt håp fare» er lagt til det moderne Oslo; Tjuvholmen og Barcode-området i Bjørvika.

– Det er sju drap på sju dager. Jeg måtte legge det til en storby for å få det så troverdig som det er mulig å komme i en sånn roman. Og så trengte jeg et friskt og nytt miljø etter å ha skrevet om Haraldsstøtta og kjente plasser siden debuten i 2016, sier Tangen.

Men han er ikke ferdig med Haugesund. Hans neste bok i egen hovedserie, «Hundedager», har planlagt utgivelse vår/sommer 2023.

Ny hovedbok neste år

– Jeg har gjort grovjobben og er ferdig med førsteutkast av romanen. Nå skal redaktøren min lese, og så håper jeg hun blir like fornøyd som det jeg er, sier Tangen.

Men først er det lansering av kortromanen «La alt håp fare». En bok skrevet fra etterforskeren i romanen sin synsvinkel.

– Jeg har funnet tilbake til leken jeg hadde med «Maestro», og jeg håper jeg har klart å skrive en god historie folk kan la seg underholde av, sier Geir Tangen.

Ifølge forhåndssalgslisten til Norli kan det virke som om mange er klare for nettopp det.

– Tidligere gjorde forfatterne denne jobben selv, med å selge signerte eksemplarer før den ble utgitt. Men i år ha Norli overtatt denne jobben, så det er egentlig en ny greie, sier den lokale krimforfatteren.