HAUGESUND: Denne uka er Haugesund kommune i ferd med å avslutte vaksineringen av personer i aldersgruppen 45–54 år.

Inneværende uke starter arbeidet med å sende ut invitasjoner til gruppe 10. Det er personer i alderen 18–24 år og 40–44.

– Vi starter med de yngste og eldste i den gruppen og teller inn mot midten. Vi er avhengig av at folk har registrert seg for vaksine skal de få invitasjon. Det er vår eneste måte å nå dem på, sier helsesjef Tone B. Steinsvåg.


– Må huske å registrere seg

Hun kan fortelle at i underkant av 3.000 i denne gruppen så langt har registrert seg.

– Det vil alltid mangle noen, men jeg er ikke bekymret for at vi ikke skal få vaksinert folk. Men da må de altså huske å registrere seg.

Hun oppfordrer personer som har registrert seg, og som ikke har fått invitasjon til vaksinering og mener du skulle hatt det, om å sende en e-post til koronavaksinering@haugesund.kommune.no.

– Da slipper folk telefonkø og vi forsøker å svare dem raskt.

Skal bli lettere å finne time som passer

Haugesund utvider nå tidsvinduet for vaksinering slik at det skal bli enklere for folk å finne en passende time i ferien.

– Nå får de ca. en to ukers horisont til å bestille time. Vi åpner tidsvinduet mer på grunn av ferie og for eksempel personer som jobber offshore. Det skal gjøre det lettere å finne en time som passer, sier hun.

Så mange doser kommer i sommer

Helsesjefen sier de nå har fått et anslag over antall vaksinedoser de skal få gjennom hele sommeren.

– Denne uka fikk vi 1.728 doser, neste uke blir det bare 1.206. I uke 28 blir det trolig 1.208, så det er ennå litt usikkert. I uke 29 er vi nede i 2.000. Uke 30–33 passerer vi 3.000, men de tallene er høyst usikre. Det er denne usikkerheten som har betegnet hele vaksineringen, sier hun.

Første dose innen juli/august

Helsesjefen sier hun har stor forståelse for at det kan være vanskelig å få vaksinering til å passe inn i ferien.

– Mange ønsker å komme seg litt bort og jeg har forståelse for at folk er utålmodige nå. Jeg har et håp og et ønske om at gruppe 10, altså personer i alderen 18–24 år og 40-44, skal ha fått første dose innen månedsskiftet juli/august.