TellTur starter året med nye utfordringer

ANNERLEDES: Årets utgave av Telltur blir noe annerledes enn før på grunn av koronakrisen. Her fra Storasundfjellet.

ANNERLEDES: Årets utgave av Telltur blir noe annerledes enn før på grunn av koronakrisen. Her fra Storasundfjellet. Foto:

Måtte legge om organiseringen da koronakrisen traff.

DEL

FRILUFTSLIV: TellTur er friluftsrådenes landsomfattende elektroniske system for turregistrering.

Her kan du finne turmål og registrere resultater.

Friluftsrådet Vest skriver i en pressemelding at det først og fremst er en konkurranse med deg selv om å være mer aktiv ute, samtidig som du konkurrerer med andre om å nå flest mulig turmål.

I 2019 deltok 3.000 turgåere, og de gikk til sammen over 50.000 turer fra april til november. Sesongstart i 2020 var onsdag 1. april.

Årets utgave vil inneholde 132 forskjellige turer i vår region.

Legger om etter koronakrisen

De nye hensynene til smitteregler gjør at TellTur måtte gjøre en del endringer og legges om for å unngå smitte ved berøring av kodekort, turkasser og turbøker. Arrangørene var allerede godt i gang med å plassere disse ut da tiltakene ble iverksatt i midten av mars.

På grunn av smittefaren ble det besluttet å gjøre årets utgave heldigital. Turgåere mot derfor bruke appen «Norgeskart friluftsliv» for å registrere turene sine.

- Vi ber om at folk ikke bruker kassene eller skriver i bøkene som er lagt ut for å unngå spredning av koronavirus, skriver Friluftsrådet Vest i pressemeldingen.

Se mer info på TellTurs hjemmesider.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken