Thomas Cook fikk bud på Ving før sommeren

Hans Jørgen Elnæs, tidligere salgs- og markedssjef for Ryanair i Skandinavia, mener det svenske investeringsselskapet Triton må slå til raskt om de vil kjøpe Ving, før selskapet tar for stor skade av konkursen hos eieren Thomas Cook. Her er han fotografert på en pressekonferanse med Ryanair, der han tidligere var salgs- og markedssjef, i 2016.

Hans Jørgen Elnæs, tidligere salgs- og markedssjef for Ryanair i Skandinavia, mener det svenske investeringsselskapet Triton må slå til raskt om de vil kjøpe Ving, før selskapet tar for stor skade av konkursen hos eieren Thomas Cook. Her er han fotografert på en pressekonferanse med Ryanair, der han tidligere var salgs- og markedssjef, i 2016. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Et svensk investeringsselskap ville kjøpe Ving før sommeren. Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs utelukker ikke at Triton Partners fortsatt kan være interessert.

DEL

REISE:– Jeg anser det som ikke usannsynlig at de kan komme på banen for å overta Ving, sier han til NTB, men understreker at han ikke har noen konkret info om dette.

Elnæs jobbet tidligere for Ryanair, men er nå uavhengig analytiker og følger fly- og reiselivsbransjen tett. Han sier Triton Partners har vært med i kulissene helt fram til Vings eier Thomas Cook teknisk sett var konkurs natt til mandag.

– Ving Norge og Sverige har gått med overskudd i årevis. Ving har en veldig god merkevare og har mindre konkurranse enn Thomas Cook har hatt i Tyskland og England, forteller Elnæs.

– Ingen kommentar

Ifølge flyanalytikeren avviste Thomas Cook budet på Ving, men det vil ikke Tritons talsmann Fredric Hazén bekrefte.

Han vil heller ikke si noe om det fortsatt er aktuelt med et oppkjøp, eller hva slags kontakt de har hatt med det britiske selskapet siden budet ble offentlig kjent i mai.

– Det er ikke noe vi kommenterer, lyder Hazéns svar på samtlige spørsmål fra NTB.

Lunken mottakelse

Thomas Cook gjorde det klart at budet fra Triton kom uoppfordret og at det var «svært foreløpig».

– Det er langt fra sikkert at en transaksjon vil bli fullført, het det i kunngjøringen fra Thomas Cook, ifølge Bloomberg.

Budet gjaldt Thomas Cooks pakketur- og flyvirksomhet i Norge, Sverige, Finland og Danmark.

Elnæs kjenner ikke til noen andre investorer som har vist interesse for Ving.

Analytikeren mener imidlertid Triton må være raske, dersom de fortsatt er interessert i å kjøpe Ving.

– Det må skje raskt, så ikke merkevaren tar skade, sier Elnæs, og antyder at en avklaring kan komme i løpet av uka.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken