LESERINNLEGG: I en fin reportasje i Haugesunds Avis nylig angående Lotheparken, kunne vi lese om hvordan kommunen (endelig!) hadde respondert på mange henvendelser, og ytringer, om denne flotte parkens forfall.

– Vi har lenge hatt lyst til å friske opp parken. Endelig har vi fått gjort det, sier parkleder Vegard Forberg til avisens utsendte medarbeider.

Av reportasjen går det fram at det er gått med rundt 700.000 kroner til det høyst påkrevde arbeidet med å gjenåpne den gjengrodde parken.

Jeg slutter meg til den klare beskjeden til kommunens ansvarlige om ikke å la parken på ny forfalle, på grunn av manglende vedlikehold.

Samtidig henviser jeg parkleder Forberg, og kommunens bevilgende organer, sin oppmerksomhet på en annen av byens glemte perler, nemlig Hollenderhaugen.

Hollenderhaugen ble innviet i 1951 og besto av 25 mål og ligger like sør for Haugesund stadion. (Kilde: «Før og nå. Historiske overblikk over Haugesund»).

På slutten av 50-tallet ble det også laget en hoppbakke her, til glede for byens unge ski- entusiaster. Det var den gang vi hadde litt vinterforhold i Haugesund.

Men tilbake til dagens virkelighet. I dag ligger Hollenderhaugen gjengrodd og glemt.

På vår vandring kom vi blant annet over et par bord med benker, nærmest forsvunnet i buskaset som preger det som kunne/burde vært en praktfull grønn lunge i byen vår. Men i dager er altså Hollenderhaugen rett og slett et sørgelig syn. Nærmest en skam for byen.

Til de som har noe med det: Fiks opp, please!