HAUGESUND: – Alt blir nytt utenom frysen, den er grei slik den er i dag, sier Kjetil Hjorth Lillegraven til Haugesunds Avis.

Coop Prix i Rogalandsgata er en av de eldste dagligvarebutikkene i Haugesund, og har eksistert siden 1961.

Nå er de i full gang med å pusse opp butikken, som skal gå over til å bli det kjeden kaller Coop Prix 2.0.

Det blir mye finere og freshere, sier Hjorth Lillegraven.


Spesielt forhold til butikken

For to måneder siden tok Lillegraven over som driftssjef for butikken. Han er også driftssjef for de andre Prix-butikkene på Haugalandet, i tillegg til butikken i Røldal.

Lillegraven kommer fra Stavanger, men bor i dag i Etne. Besteforeldrene hans bodde i Haugesund, og hadde butikken han i dag er driftssjef for som sin faste dagligvarebutikk.

– Det er jo litt spesielt og veldig hyggelig, sier butikksjef, Kirsten Haarberg, til Haugesunds Avis.

Lokale bedrifter

Haarberg har vært butikksjef siden 1997, og kjente god til besteforeldrene til Lillegraven. Nå ser hun fram til at butikken skal få et nytt ansikt.

Det blir herlig. Sist gang vi pusset opp var i 2013, så dette setter vi stor pris på, sier Haarberg.

Utvendig blir butikken som fyller 60 år helt forandret. Både fasadeplater og inngangsparti blir byttet ut. Inne i butikken blir det mer plass. Nå går de fra å ha litt over 300 kvadratmeter til 320.

Lillegraven sier at de satser på å kun holde butikken stengt noen timer tirsdag neste uke.

Det er lokale firmaer som tar seg av alt arbeidet med oppussingen av butikken. De endrer på alt av røropplegg og det elektriske. For å få inn den nye kjøledisken de skal ha, må de rive taket i inngangen.

Skryter av kundene

De går bort fra å ha to betjente kasser i butikken. Etter oppussingen blir det én vanlig betjent kasse, og to nye selvbetjente kasser.

Lillegraven er imponert over kundenes respons.

– Jeg må skryte av kundene mens vi har pusset opp. Det har vært kaos og organisert rot, men kundene har vært veldig positive. De har skjønt at for å få det bedre må det være verre en periode, sier driftssjefen.

42-åringen sier at butikken har økt omsetningen mens oppussingen har pågått.

Miljøvennlig

En annen butikk som pusser opp er Kiwi Salhusvegen.

Vi skal gå over til en mer miljøvennlig løsning innvendig, sier butikksjef på Kiwi Salhusvegen, Kristine Torgersen til Haugesunds Avis.

Torsdag 11. mars stengte de butikken i én uke for å gjøre unna oppussingen.

Nå skal kjøle- og fryseanlegget gå over til et CO₂-kjølesystem. Det er mer miljøvennlig enn det de har hatt tidligere.

– Dette er noe Kiwi har holdt på med en stund. Nå får vi gjennomsiktige dører alle de stedene det er kjølevarer. Da renner det ikke ut kald luft ut, og på den måten sparer vi strøm, sier Kristine Torgersen.


– Kjedelig for kundene

Utseendemessig vil det ikke bli noen store forandringer i butikken, utenom at det vil komme flere dører og disker. I tillegg kommer det et nytt type brusskap.

Torgersen gleder seg oppussingen er ferdig, men syns det er trist for kundene at de stenger ned én uke.

– Vi må tømme alt av kjølevarer og frysevarer, fordi strømmen skrus av. Derfor kunne vi ikke holdt butikken åpen mens vi pusser opp, sier 32-åringen, som håper kundene kommer tilbake når de åpner igjen.