[Nettavisen]: Gjennom til nå 11 sesonger har tidligere, norske idrettsutøvere kjempet om tittelen som «Mesternes Mester».

Mens de tidligere sesongene er spilt inn på solfylte lokasjoner rundt om i Europa, er årets utgave for første gang lagt til Norge, nærmere bestemt til Arendal og omegn.

Der skal ti deltakere kjempe om å bli «Mesternes mester». To av dem er lokale, og henholdsvis fra Stord og Torvastad:

Håvard Tvedten (42)

Håvard Tvedten har spilt 208 kamper og scoret 809 landskamper for det norske håndballandslaget.


42-åringen har spilt i flere toppklubber, blant annet AaB Håndbold i Aalborg, BM Ciudad de Logroño i Spania, Club Balonmano Valladolid og danske Aalborg Håndbold.

Anne Margrethe Hausken (44)

Orienteringsløperen har deltatt i flere store mesterskap, og tok i 2005 VM-sølv på sprintdistansen og på stafetten. Samme år kom hun på tredjeplass i sammendraget i verdenscupen.


De første gullmedaljene kom i 2008, da Hausken vant i både sprint og langdistanse. Hun har også vunnet VM-gull i stafett, både i 2009 og i 2013.

Under VM i 2015 var 44-åringen ankerkvinne da Norge tok sin aller første mesterskapsmedalje da de tok sølv i sprintstafett.

Hausken og Tvedten skal konkurrere mot:

Aksel Lund Svindal (37)

Med blant annet to OL-gull, fem VM-gull, to sammenlagtseire i verdenscupen og 36 seire i enkeltrenn, regnes 37 år gamle Aksel Lund Svindal fra Lillestrøm som en av de mest suksessrike, norske idrettsutøvere gjennom tidene.

I tillegg til å kunne se tilbake på flere imponerende renn, har han også tittelen som historiens første, norske OL-mester i utfor, etter at han i 2018 vant utfor-rennet under vinter-OL i Pyeongchang. Med denne seieren ble han samtidig den eldste olympiske mesteren i utfor noensinne med sine 35 år.

I februar 2019 la han skiene på hylla, og nå er han klar for å konkurrere om å bli den tolvte «Mesternes mester».

Øystein «Pølsa» Pettersen (37)

Den tidligere langrennsløperen som nå er bosatt i Nittedal har flere meritter å se tilbake på, og den største av dem alle er trolig OL-gullet i lagsprint under OL i Vancouver med Petter Northug i 2010.


I verdenscupsammenheng har Pettersen åtte pallplasseringer, alle i sprint. I 2014 la han opp som sprinter, og begynte å satse på langløp. 37-åringen er også den skiløperen med flest seire i Toppidrettsveka og Blinkfestivalen på rulleski.

Johann Olav Koss (51)

I 1987 ble Johann Olav Koss fra Lørenskog norsk juniormester på skøyter, og tre år senere kom det store gjennombruddet da han vant verdensmesterskapet på seniornivå i Innsbruck i Østerrike.


I 1992 deltok han i sitt første OL i Albertville, der han vant 1500-meteren og kom på andreplass på 10.000-meter.

Koss' siste år som aktiv skøyteløper var i 1994, da han tok tre gullmedaljer under OL på Lillehammer. Samtidig satte han tre nye verdensrekorder i løypene i Vikingskipet på Hamar.Brand logo

Cecilie Leganger (45)

Cecilie Leganger debuterte på det norske håndballandslaget som 17-åring i 1993.

Samme år som debuten vant landslaget bronse under VM, der Leganger også ble kåret til mesterskapets beste keeper og mest verdifulle spiller. Under VM i 1995 ble hun igjen kåret til mesterskapets beste keeper - en tittel hun også fikk i 1998.


Leganger spilte sin siste landskamp i 2004, og returnerte aldri til landslaget til tross for at hun ble spurt om å gjøre comeback flere ganger. Etter dette spilte hun klubbhåndball frem til hun la opp.

Linda Medalen (54)

Linda Medalen er en av Norges mest meritterte kvinnelige fotballspillere, med 152 landskamper og 64 landslagsmål.


Etter at hun la opp som fotballspiller i 2006 har 54-åringen jobbet som politi ved Asker og Bærum politidistrikt.

Magnus Midtbø (31)

31 år gamle Magnus Rongnan Midtbø er sportsklatrer og flere ganger norgesmester og juniorverdensmester i sportsklatring.

Synnøve Solemdal (30)

Synnøve Solemdal debuterte i verdenscupen i skiskyting i 2008/2009-sesongen.

Under verdenscupjaktstarten i Hochfilzen i 2012 vant hun foran Tora Berger i det som regnes som hennes beste løp. Under VM i skiskyting i 2012 gikk hun andre etappe på det norske laget som tok gull på mix-stafett.

Solemdal var også med på de norske lagene som vant mix-stafetten og stafetten under VM i Nové Město i 2013.

Genette Våge (22)

22 år gamle Genette Våge er årets yngste deltaker.

Hun har kjørt motocross siden 2003, og ble i 2011 den første skandinaviske motocrossutøveren som klarte å kvalifisere seg til finalen i AMA Nationals Loretta Lynn's, i klassen 13-15 år. Hun endte opp med en 9. plass totalt. Året etter kom hun på 12. plass.

Våge ble i 2014 norgesmester i motocross for damer, og tok sølv i det svenske mesterskapet. I 2014 ble hun også kåret til Norges beste kvinnelige motorsportutøver av Norges Motorsportforbund.

Sesong tolv av «Mesternes mester» sendes på NRK tidlig i januar 2021.