KARMØY: Tirsdag ventes det en presentasjon av Erna Solbergs (H) nye regjering. Dersom Olaug Bollestad blir landbruks- og matminister, slik sikre kilder melder til blant andre VG, er det Geir S. Toskedal som tar over hennes ror på Stortinget.

KrF-politikeren fra Karmøy er klar til å dra til hovedstaden dersom telefonen fra partikontoret kommer.

– Jeg går bare og venter og leser spekulasjoner. Formelt har jeg ikke hørt noen ting. Jeg har vært så lenge i denne bransjen at jeg vet at min rolle er at jeg må vente og se. Dersom telefonen kommer reiser jeg nokså fort. Jeg lar ikke Bollestads stol stå tom på Stortinget, sier Toskedal.

Motivert

Han er motivert for en ny stortingstid.

– Det vil være et privilegium å være på Stortinget med en så god plattform som har kommet nå. KrF har fått mange gode gjennomslag til å være et så lite parti, mener Toskedal.

Med både Aase Simonsen (H) som vara på Stortinget, og mulig nå Toskedal og Bollestad på Stortinget og i regjering, føler Toskedal at Karmøy og Rogaland vil være godt representert.

– Representanter med lokal tilknytning mener jeg har betydning. Det er nok noe av det Erna vil se på, at kjønn og geografisk tilknytning er godt fordelt, meddeler Toskedal.

Permisjon

I ett år har Toskedal vært seniorrådgiver i Karmøy kommune, der han i hovedsak har arbeidet med prosjekter på Avaldsnes.

Jobben i kommunen har han hatt stor glede av.

– Jeg er engasjert og glad i jobben. Jeg føler meg heldig som har en så privilegert stilling. Det har vært veldig interessant og mye mer å ta tak i enn det jeg trodde. Dersom jeg nå må inn på Stortinget, vil jeg permitteres fra jobben. Hvordan jeg vil fortsette er ennå ikke avklart med kommunen, sier KrF-politikeren.

Kjell Ingolf Ropstad (33), Olaug Bollestad (57) og Dag Inge Ulstein (38) ligger an til å bli KrFs statsråder når partiet nå går inn i Solberg-regjeringen, melder NRK.