Store skader i Gudvangatunnelen etter brann i vogntog

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

32 personer, flesteparten vedlikeholdsarbeidere, ble evakuert da et vogntog tok fyr i Gudvangatunnelen natt til lørdag. Tunneltaket har fått store skader.

DEL

AURLAND: Nødetatene fikk melding om brannen i Sogn og Fjordane klokken 3.39. En kolonne med tre vogntog var halvannen kilometer inne i tunnelen da ett av vogntogene begynte å brenne.

Fire personer er sendt til Lærdal sjukehus med mindre røykskader. Det var kraftig varmeutvikling på stedet. Vogntoget er helt utbrent, men brannvesenet har slukket brannen. Det foregår ventilering av tunnelen, opplyser brannvesenet.

– Gudvangatunnelen blir neppe åpnet på en god stund. Det er store skader i tunneltaket. Anbefalt omkjøring via riksvei 13 Voss-Granvik, riksvei 7 over Hardangervidda og fylkesvei 50 Hol/Aurland. Omkjøring også mulig via E39 Bergen-Lavik-Oppedal og fylkesvei 55 Dragsvik-Hella, skriver Vegtrafikksentralen Vest på Twitter.

Det blir imidlertid kolonnekjøring på riksvei 7 på grunn av uvær.

Hele tunnelen og alle vogntogene er gjennomsøkt, opplyser politiet. Det er ikke funnet flere personer i tunnelen. Politiet opplyste først at 37 personer ble evakuert, men har nedjustert tallet til 32. Flesteparten er vedlikeholdsarbeidere. Alle de tre sjåførene er gjort rede for.

– Tunnelen kommer til å bli stengt i lengre tid, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding ved 5-tiden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken