Kolumbus lanserer ny billett-app

BUSS: Kolumbus lanserer ny app.

BUSS: Kolumbus lanserer ny app. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Dette skal gjøre det enda enklere å reise kollektivt i Rogaland. Og den nye appen vil by på etterspurte forbedringer.

DEL

TRANSPORT: Den gamle og den nye billett-appen vil fortsette å eksistere side om side en god stund til for å sikre en så god overgang som mulig. Den nye appen lanseres onsdag.

I tillegg må folk huske å bruke opp eventuelle eksisterende periodebilletter i den gamle appen før den slettes, skriver Kolumbus i en pressemelding

Kollektivselskapet opplyser om at dette ikke er en oppgradering, men en ny app som må lastes ned.

– Vi selger i dag omtrent 35 prosent av alle billettene våre gjennom kundens mobiltelefon. Denne andelen håper vi vil øke ytterligere med den nye appen, skriver Odd Harald Aksland, administrerende direktør i Kolumbus i meldingen.

– Billetter på mobiltelefonen er vinn-vinn for både kundene våre og oss. Du har alltid med deg billetten, og vi kan yte enda bedre kundeservice hvis du trenger hjelp, legger Aksland til.

Smidigere og raskere

En annen gladnyhet for bussreisende i fylket er at du nå snart kan gå inn både foran og bak med mobilbilletten.

Nye billettlesere ved alle innganger gjør at du skal skanne QR-koden på billetten i stedet for at du må vise billetten til sjåføren.

– Dette, i tillegg til at du kan være offline når du viser billetten, vil gjøre ombordstigning raskere og smidigere, som igjen vil øke punktligheten vår, forklarer Aksland.

Sikrere for deg å bruke

Nå trenger du heller ikke å logge inn med telefonnummer eller epostadresse, og det eneste som identifiserer deg er en app-ID.

Kolumbus har også innført pinkode eller fingeravtrykk ved kjøp av billetter over et selvvalgt beløp, og hvis du betaler med kort, må du oppgi BankID første gang du kjøper billetter dyrere enn 24-timersbilletten.

Artikkeltags