Karmland Anna gikk til topps på Bjerke

Karmland Anna og Frode Hamre var overlegne i Hoppe-Kriteriet. For eier John I. Naustvik betød det en seierssjekk på 500 000 kroner.

Karmland Anna og Frode Hamre var overlegne i Hoppe-Kriteriet. For eier John I. Naustvik betød det en seierssjekk på 500 000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Hesteeier John I. Naustvik tjente 500.000 kroner da Karmland Anna vant sin klasse under Klasseløpshelgen på Bjerke travbane.

DEL

TRAV: Eier John I. Naustvik fra Røyksund kunne løfte pokalen etter hesten hans var først over målstreken i klassen for treårige kaldblodshopper under Norsk Travkriterium.

– Jeg har kvalifisert sju hester tidligere til Klasseløpshelgen på Bjerke, og endelig skulle det lykkes. De andre har jeg gjort alt med selv. Karmland Anna kjente jeg tidlig var så god at jeg tenkte «Denne hesten skal få alle muligheter». Derfor satte jeg henne i trening hos Frode Hamre i Larvik. En fantastisk trener, skryter 70-åringen, som feiret sin suverent største dag på travbanen til Equus.

Frode Hamre var også kusk i dagens løp.

Dobbel førstepremie

Førstepremien i Hoppe-Kriteriet var i utgangspunktet 250.000 kroner, men Naustvik meldte Karmland Anna inn i Premiesjansen. Det er en nyvinning der eieren sier nei til 16.000 kroner i 2-årspremier, men får dobbel premie i Kriteriet og Derby.

– Jeg ville gi Karmland Anna alle muligheter, og det viste seg å være et godt valg, sier Naustvik.

Han har fire hester som han trener hjemme i Røyksund. Det som gjør prestasjonen enda større er at han både er eier og oppdretter av Norges beste 3-årshoppe.

Karmland Annas far er haugesundshesten Bork Odin som i flere år leverte gode resultater for eier Tom Krageboen.

Artikkeltags