Prinsen fra Skudeneshavn

Lokalt stjerneskudd: Vertigo Prins fra Skudeneshavn, her med Gunnar Austevoll i sulkyen, er ifølge eier Kjell Sunde i kjempeform om dagen. foto: travsport.no

Lokalt stjerneskudd: Vertigo Prins fra Skudeneshavn, her med Gunnar Austevoll i sulkyen, er ifølge eier Kjell Sunde i kjempeform om dagen. foto: travsport.no

Artikkelen er over 4 år gammel

I februar var Vertigo Prins konge i Paris. Tirsdag utfordrer den folkehesten Solør Svarten på Moksheim.

DEL

TRAVSPORT: Hele 92 hester stiller til start i den årlige V65-kjøringen på Haugaland Travpark tirsdag. Det er ny rekord.

En av de mest interessante hestene, sett med lokale øyne, er Vertigo Prins. Kaldblodshesten fra Skudeneshavn ga eierne Kjell Sunde og Roy A. Espedal en stor opplevelse da den vant Prix des Pays Nordique på tradisjonsrike Hippodrome de Vincennes i Paris i februar. Nå skal den i aksjon på hjemmebane. På Haugaland Travpark.

– Fordel med kort vei

– Vi gleder oss. Det er alltid en fordel med kort vei til kjøringen. Banen på Moksheim er flott, og Vertigo Prins er i kjempeform om dagen. Den er morsk nå. Lørdag ble det en sterk 2. plass på Momarken, forteller Kjell Sunde.

Han holder likevel folkehesten på Forus (med tusen eiere), Solør Svarten, som klar favoritt i V65-spillets første avdeling, Anders Vikses Æresløp. Den starter 40 meter foran Vertigo Prins.

– Vertigo Prins er outsider. Men hvis den noen gang skal ta igjen 40 meter på Solør Svarten, så er det nå, sier Sunde.

Han regner også med tøff konkurranse fra tysværbuen Kringelandtellus og Erga Odin. Førstnevnte med lovende og lokale Johan Kringeland Eriksen i sulkyen.

Rutinerte Svein Ove Wassberg sitter i sulkyen bak Vertigo Prins, som han pleier å gjøre i løpene på Vestlandet.

Vertigo Prins har kjørt inn 237.472 kroner så langt i år og har toppåret 2012 innen rekkevidde. Da kjørte den inn 402.500.

– Jeg har tro på en god høst, sier Kjell Sunde. Han har også Vest Vinn på startstreken tirsdag. I det åttende av de ni løpene.

– Den er i veldig god form, men har dessverre slitt med en betennelse i hoven de siste ukene, forteller Kjell Sunde.

Artikkeltags