Tre lokale blant landets største talenter

INSPIRERT: Guro Reiten, Malin R. Johannesen, Linnea H. Rasmussen, Synne Danielsen og Håkon Grøttland, fagansvarlig landslagsskolen.

INSPIRERT: Guro Reiten, Malin R. Johannesen, Linnea H. Rasmussen, Synne Danielsen og Håkon Grøttland, fagansvarlig landslagsskolen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Malin R. Johannesen fra Haugar og Kopervik-jentene Linnea H. Rasmussen og Synne Danielsen er på leir med Norges største fotballtalenter.

DEL

FOTBALL: Fra 29. juni til 3. juli har Equinor i samarbeid med Norges Fotballforbund avholdt talenteleir i Porsgrunn. Kvinnelandslagets innsats i VM i Frankrike har vært svært motiverende for talentene fra Haugesund som er håndplukket av Norges Fotballforbund til å delta på talentleiren. 

På leiren fikk Malin R. Johannesen fra Haugar, Linnea H. Rasmussen og Synne Danielsen fra Kopervik tips av landslagsspiller og kommende Chelsea-proff Guro Reiten, som nettopp har kommet tilbake fra VM-sluttspillet.  

   – Det er imponerende å se det nivået som disse jentene viser og det lover godt for de norske landslagenes framtid. Jeg er imponert over den enorme lysten til å lære som Malin, Linnea og Synne har vist på Equinors talentleir. Jeg regner også med at A-landslagets prestasjoner under VM i Frankrike har inspirert dem ekstra mye, sier Guro Reiten som er mentor for Equinor Morgendagens Helter.

FKH-spillere på leir med Norges største talenter 

80 deltakere

På leiren deltar rundt 80 av de mest lovende fotballtalentene i Norge. Både J15-landslaget, ett skyggelandslag bestående av 15-åringer, samt et skyggelandslag med 16-åringer og to tropper med 14 år gamle talenter er tatt ut basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper. 

– Felles for alle som er tatt ut er at de er vurdert til å være blant landets aller største talenter. Vi har tatt ut disse spillerne fordi vi mener de har noen egenskaper som på sikt kan gjøre de til en av «morgendagens helter». Dagens helter har gjort et fantastisk godt VM og er like fantastiske forbilder for jentene som er her i Porsgrunn. De viser jentene at det er mulig å skinne på den internasjonale scenen om de jobber hardt, sier fagansvarlig for landslagsskolen i NFF, Håkon Grøttland.

Fakta om talentleiren 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken