HAUGESUND: Eier John Arne Waage av Haraldshaugen Camping tror ikke koronasituasjonen er over med det første. Han merket det godt i mars, da det ble satt en stopper for unødvendige feriereiser.

– Det var to-tre måneder der det var ganske stille, og vi spente litt i grusen her, sier han.

– Det var mye uvisshet. Det har vært et lærerikt år, legger driver Adrian Thomson til.

Men sommermånedene ble bra tross koronakrisen, konkluderer Waage og Thomson med. De antar at de vil komme opp mot fjorårets tall på 7.500 besøkende biler når 2020 er omme.

– Det er trygt for bobilfolk å reise i egen bil. Det er det samme for de om de sitter i stua i bilen eller hjemme. Vi ser også at det er en bra mengde folk som velger dette livet. Salget av bobiler og campingvogner har steget kraftig, og det er lenge siden det har vært så få biler og vogner til salgs på Finn.no, sier førstnevnte.

Utvider

Haraldshaugen camping har måttet avvise mange campere i ferieukene, på grunn av plassmangel.

Det ønsker de nå å gjøre noe med.

– Vi tror ikke vi er ferdige med korona før om flere år, så vi vil være forberedt. Da vi begynte å forstå omfanget av dette, satte vi oss ned for å tenke nytt og sikkert. Camping er den nye måten å kunne reise på, mener Waage.

Skissene for 65 nye bobilplasser ligger klare. De fleste av de i dag tjuetalls utleiehyttene må vike for prosjektet.

Thomson og Waage mener bobil, campingvogn og telt er sikrere smittevern-messig.

– Folk er reddere for å booke hytter som ikke er deres. Det er også mer kostbart å drive hyttene, og de utsetter både kunder og ansatte for mer smittefare, sier de.

Det vil også bli gjort endringer på fellesarealene. Campingplassen vil installere ultrafiolett lys på toalettene, slik at bakteriene drepes mellom hvert toalettbesøk.

I tillegg vil de installere et system, der besøkende betaler for oppholdet ved bommen.

At sesongen nå er på hell, vil campingdriverne utnytte til det fulle.

– Vi regner med å gå i gang med arbeidet om noen uker. Deler av skissene er godkjent av kommunen. Resten er vi i dialog om, informerer eieren.

– Kjennes trygt

Mariann Lynglund, Rune Straume og Jimmy Landro er noen av dem som har lagt ut på bobilferie i sommer.

I helgen sto gjengen fra Sotra parkert i Haugesund for første gang.

– Vi har kjørt til Nordkapp i sommer, sier Straume, som har hatt bobilen sin i fem år.

– Campinglivet har foregått mye som normalt, selv om vi har merket litt til restriksjonene og tiltakene. Men det kjennes trygt å feriere på denne måten. Vi har jo alt med oss, og vi er ikke nærheten av andre på campingplassen. Det er helt topp å reise i bobil, sier han.

Også Bjørn Johannessen og Heidi Tertnes fra Bergen har følt seg trygge på bobilferie.

– Vi var en tur i Nord-Norge, og det var veldig fokus på tiltak. Det har vært god plass mellom bilene der vi har vært, sier campinggjestene.

De anbefaler bobillivet.

– Plutselig har du hyttetomt i hele Norge, sier Johannessen og Tertnes.