Reiste seg fra sofaen

HOPPET I DET: Linda Gräfe fra Haugesund ble overtalt til å være med på triatlon for en måned siden. Da trente hun ikke i det hele tatt. Her har hun gjort seg ferdig med svømmedelen. FOTO: GRETHE NYGAARD

HOPPET I DET: Linda Gräfe fra Haugesund ble overtalt til å være med på triatlon for en måned siden. Da trente hun ikke i det hele tatt. Her har hun gjort seg ferdig med svømmedelen. FOTO: GRETHE NYGAARD

Artikkelen er over 2 år gammel

For fire uker siden var den eneste treningen til Linda Gräfe å gå inn og ut til bilen. Søndag ettermiddag kunne hun kalle seg triatlet.

DEL

HAUGESUND: Den 26. juli hadde vi venneparet Kurt Misje og Anne Askeland på besøk til ost og kjeks. De er begge aktive i Haugesund triatlonklubb. Det er også mannen min, Michael Gräfe. Så sitter vi og prater, og de lokker meg med. Først foreslo Anne at vi kunne stille lag. Men etter hvert fant vi ut at vi like godt kunne være med i mosjonsklassen, siden det er korte distanser. Supersprinten i mosjonsklassen er 375 meter svømming, ti kilometer på sykkel og 2,5 km løping. Anne trodde nok ikke helt på meg. Men etter at de gikk hjem i 23-tiden tok jeg på meg treningsklær og jogget og sendte henne en mobilvideo der jeg sa: «Første økt. Nå har jeg begynt!»

– Hvordan har du trent denne måneden fram mot konkurransen?

– Vi har svømt og jeg har prøvd sykkelen til Michael to ganger.

Konkurranseinstinkt

– Hvordan var løpet?

Linda Gräfe smiler bredt.

– Konkurranseinstinktet mitt slo inn og jeg trødde nok på altfor mye på sykkelen for å holde følge med folk. Så jeg var ganske gåen og stiv i lårene da jeg skulle begynne å jogge. Og jogging er den verste biten for meg. Men jeg er kjempefornøyd. Jeg klarte målet som var å gjennomføre, sier triatleten, som kan forteller om en helt annen treningshverdag før 26. juli.

– Bil til jobb. Bil hjem. Sofa, chips, TV, ler Linda.

– Og hvordan blir den etter 28. august?

– Jeg skal prøve å trene videre. Jeg tror svømming er kjempegod trening for meg som har vonde knær og har noen kilo for mye. Så jeg skal prøve å være med på slike korte konkurranser som dette, men jeg har ingen ambisjoner om lange distanser som mannen min holder på med.

  Team tvilling med Truls Svendsen og Ingelin Paulsen (fra Haugesund) før start i Haugesund Triatlon.

  Imponert

  Venninna Anne Askeland har dradd Linda med på trening. Hun er imponert over innsatsen.

  – Hadde jeg hatt en brøkdel av konkurranseinstinktet og viljen hennes! Jeg har gledet meg sånn på hennes vegne at jeg blir helt rørt. Jeg mener at alle kan være med så lenge klubbene legger til rette.

  Kristian Blummenfelt fra Bergen triatlonklubb vant helgens sprint-NM i Haugesund. Solveig N. Løvseth fra Trondheim trialtlonklubb gikk til topps i kvinne- klassen.

  Artikkeltags