Gå til sidens hovedinnhold

Invitert til å teste «verdens råeste»

Artikkelen er over 6 år gammel

De lokale triatletene Magnus Minde og Allan Hovda er invitert til å teste det som ifølge arrangørene skal bli «verdens råeste triatlon».

HAUGESUND: I 2016 skal etter planen Lofoten Triathlon arrangeres for første gang.

Løpet blir en fulldistanse triatlon med ca. 3,8 km svømming i Svolvær havn etterfulgt av ca. 200 km sykling. Lofoten Triathlon skal avsluttes med det arrangørene mener er en spektakulær maraton som snor seg mellom fjellene før ruten tar utøverne opp i høyden med utsikt over hele Lofoten.

– Den spektakulære naturen gjør at dette er stedet hvor triatlon som idrett kommer «hjem». Lofoten er skapt for dette, sier prosjektleder Maria Terese Karlsen i en pressemelding.

– Stas

29. august er 20 personer invitert til å gjennomføre et fullskala av Lofoten Triathlon. Blant de 20 som er invitert er Magnus Minde fra Haugesund og Allan Hovda fra Sveio. Minde har deltatt i Ironman i Haugesund de tre siste årene. Hovda er blant Norges beste triatleter og ble nummer fire i Ironman sist helg og dermed også nummer fire i NM.

– Det er veldig stas å bli invitert, selv om jeg har advart dem om jeg nok kommer til å strekke feltet litt, sier Magnus Minde. Han ser fram til å teste triatlon i Lofoten.

– Det høres jo veldig spektakulært ut. Jeg tror den største utfordringen blir svømmingen. Ifølge en jeg snakket med hadde han aldri hørt om at det har vært over 14 grader i vannet i Svolvær havn. 14 grader er vanligvis minimumstemperaturen i en triatlon-svømming. Så det kan bli kaldt, spår Minde.

Norseman først

Han har selvsagt lyst å stå på startstreken når første utgave av Lofoten Triatlon går av stabelen i 2016.

– Det må jeg prøve på, sier han. Minde var ikke helt fornøyd med egen innsats i Ironman sist søndag.

– En fantastisk dag, men jeg hadde håpet på en bedre tid.

Før han skal til Lofoten skal han delta i Norseman 1. august.

– Jeg reiser på ferie til uka og skal på cruise. Men det er løpebane på båten. Så jeg får trent, ler Magnus Minde.

Kommentarer til denne saken