Haugesunder til VM i triathlon

Artikkelen er over 3 år gammel

Kun seks nordmenn er tatt ut til VM i september, kun tre av dem er juniorer, og én av dem er Endre Espedal.

DEL

TRIATHLON: Torsdag 15. juli ble det klart at Norges Triathlonforbund har valgt ut de seks utøverne som får delta i triathlon-VM i Mexico i september. Haugesunderen Endre Espedal er en av dem. Han har lenge hatt et mål om å få være med, men var usikker på om han ble tatt ut.

- Når mailen kom så tenkte jeg yes, nå må jeg ut å trene mer. Det er dette som har vært målet mitt i hele år, og det er veldig gøy å se at trenerne har troen på deg og at du har noe internasjonalt å gjøre, sier han.

Erfaren VM-utøver

18-åringen har drevet med triathlon i tre år og har allerede rukket å være med på et verdensmesterskap tidligere. I september 2015 kom han på 18. plass da han deltok i VM i triathlon som ble holdt i Chicago, USA. Nå skal han altså være med i VM for andre gang.

- Jeg gleder meg veldig til å konkurrere mot de beste utøverne i verden, sier haugesunderen.

Han har ingen konkrete mål med plassering, da han forteller at junior-VM handler om å ta med seg så mye ny erfaring man kan for å bli en bedre utøver før man er på seniornivå, men han håper at en eller flere av nordmennene skal være med på å prege løpet.

- Jeg håper selvfølgelig på en god dag og at jeg får det til. At kroppen føles bra på konkurransedagen og at jeg presterer, sier han og legger ikke skjul på at han en dag ønsker å bli best i verden.

- Jeg sikter langt og har lyst til å bli så god at jeg kan være med til OL en dag. Jeg har lyst til å bli en av verdens beste, sier han.

Oppladingen

Før VM er det flere konkurranser som står for tur. Om to uker er det NM i Kristiansand på olympisk distanse, i slutten av august er det NM i sprint på hjemmebane i Haugesund. Det blir siste konkurranse før han reiser til Mexico for å konkurrere i verdensmesterskapet.

- NM i Haugesund er siste sjansen til å se om formen er på plass. Jeg håper på å gjøre et bra løp slik at det viser at jeg har trent rett de siste månedene. Formen kjennes veldig bra ut nå, og det virker som at jeg er i rute til mesterskapene, sier 18-åringen.

Artikkeltags