Idrettsglede for alle

Haugesund 3008 2015
Haugesund triatlon 2015 : 
Foto: Alfred Aase

Haugesund 3008 2015 Haugesund triatlon 2015 : Foto: Alfred Aase Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Haugesund Triatlon ble søndag gjennomført i strålende vær. Aldri før har det vært flere påmeldte deltakere, og i år var det tre deltakere som det var ekstra oppmerksomhet rundt. Og vel fortjent var den oppmerksomheten.

DEL

TRIATLON: Det er nemlig lov å stille såkalte stafettlag i Haugesund Triatlon. Et av de påmeldte lagene var Team No-Limits. Laget besto av Kjell Bjelland, Anne Askeland og Jon Kristoffer Nilsen. Det spesielle med dette laget, var at førstemann ut, Anne Askeland slet med vannskrekk, men kjempet seg gjennom 750 meter i det kalde vannet i vangen. Etter det vekslet hun med Jon Kristoffer Nilsen, som til vanlig spiller for Djerv 1919 sitt HC-lag. Etter hele to mil på sykkelsetet kunne Nilsen veksle med sistemann Kjell Bjelland, som løp de siste fem kilometerne av løypen.

Spenningen ble stor da speaker leste opp at Bjelland nå var inne på sin siste runde, og mange av deltakerne og publikum kom ned til løpebanen for å juble trioen inn i mål. Samlet jogget Team No-Limits i mål til ellevill jubel fra alle de oppmøtte. Etter målgang var gjengen fantastisk glade og stolte for å ha fullført Haugesund Triatlon 2015.

- Dette er helt fantastisk! Min største Triatlon-opplevelse, kunne Anne Askeland fortelle etter målgang.

- Det var en utrolig deilig lagseier. Alle ga 100%, og kjempet for hverandre. Jeg er så utrolig stolt for å ha gjennomført dette sammen med disse to, sa Kjell Bjelland stolt.

Tilrettelagt idrett

Det er slik at per dags dato så er det ikke eget treningstilbud for alle. I mange år nå, har Djerv 1919 vært dyktige til å inkludere samtlige personer som er ute etter et treningstilbud. Kjell Bjelland syntes at initiativet fra triatlonklubben om å få med et slikt lag, viser det at idretten her i Haugesund har tatt et stort skritt i riktig retning.

- Når vi fikk dette tilbudet så var vi veldig kjappe med å takke ja. Egentlig skulle en annen sykle, men dessverre måtte han melde forfall på grunn av sykdom. Da spurte vi Jon Kristoffer om han var giret på å være med, og det hadde han veldig lyst til. Nå sitter vi igjen med en fantastisk følelse, smiler Bjelland.

- Vi har nå fått en ny idrettssjef, og det første han sa når han var ansatt var at nå skulle idretten samles i Norge. Dette er noe jeg har hatt en ønske om lenge, og nå er vi på vei.

Inspirert av triatlonklubben

Bjelland forteller det at han nå håper andre idrettsorganisasjoner på Haugalandet åpner øynene, og ser at tilrettelagt idrett faktisk kan finne sted i alle slags idretter. At triatlonklubben nå fikk med seg trioen i Team No-Limits, mener Bjelland bør være en klar melding til de andre organisasjonene om å gjøre noe lignende.

  Et triatloneventyr i regi av Haugesund triatlonklubb

  - Idrettstilbudene vi har på Haugalandet er mange. Det er derimot veldig få tilbud for de som er handikappet, eller har andre problemer. Til nå er det kun Djerv 1919 som har ukentlige arrangementer der disse har et godt idrettstilbud. Men så har det seg ikke slik at alle kun interesserer seg for fotball. Hvis noen har lyst til å sykle, svømme, løpe og diverse andre aktiviteter så bør det ligge et tilbud for alle. Her har vi enormt mye å hente, påpeker Bjelland.

  Stolt arrangør

  Leder i Haugesund Triatlonklubb, Kurt Misje var en meget stolt herremann etter alle var kommet i mål. Ikke nok med at det var rekord i antall påmeldte, men værmeldingen viste seg også å være feil, noe som førte til strålende vær og mange glade ansikter i og rundt Haugesund Friidrettsstadion.

  - Det har gått over all forventing. Være var strålende, og vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra deltakerne. En veldig positiv opplevelse, sier Misje.

  Artikkeltags