(Drammens Tidende) En hytteeier i Modum har brukt mye tid og penger på å få hytta til å bli slik han ønsker. Men dette koster.

Derfor pleier han å leie ut hytta enkelte helger, via finn.no.

En helg i august var en slik helg. Hytteeieren hadde på forhånd blitt kontaktet av et par, der mannen skal ha gitt beskjed om at de trengte et sted å feire en bursdag, lørdag 21. august.

Hytteeieren forteller til Drammens Tidende at feiringen etter sigende ville gå stille og rolig for seg, og at det ville være rundt 20 personer i bursdagsfeiringen.

Drammens Tidende har vært i kontakt med leietakeren. Han hevder det nevnte antallet er blank løgn fra hytteeierens side, og at det aldri ble nevnt noe om maksimalt antall.

Hytteeieren og leietakeren ble enige om en pris på 20.000 kroner for leie av hytta, noe begge har bekreftet overfor Drammens Tidende. Hytteeieren sier han fikk innbetalt 20.000 kroner fra leietaker etter helgen i august.

Drammens Tidende har sett en leiekontrakt, men den er ikke signert av begge parter. Flere detaljer om leieforholdet fremgår heller ikke av kontrakten.

– Det eneste jeg tenkte var litt rart, var at den ene sa at de ønsket å sette opp et stort partytelt utenfor hytta. Hvorfor, tenkte jeg. Hytta er mer enn stor nok til 20 mennesker, sier hytteeieren.

Føler seg lurt

Hytteeieren sier han har blitt fortalt at det dukket opp flere titalls personer på hytta hans. De satte opp flere store partytelt, og flere av deltakerne var lettkledde.

Det skal ikke ha vært snakk om en vanlig bursdagsfeiring, men om et treff der flere var samlet for å ha sex.

Drammens Tidende har vært i kontakt med flere uavhengige kilder som forteller at de var til stede på hytta den helgen.

De bekrefter hytteeierens mistanke. De dukket opp for å bli servert langt mer enn kake og «Hurra for deg».

Flere dukket opp for å ha sex der, som del av et swingerstreff, ifølge dem selv.

Hytteeieren mener det han opplevde får ham til å ville tømme og desinfisere hele hytta. Han føler seg lurt, og mener det skal ha blitt gjort skadeverk for flere titalls tusen kroner. Leietakeren mener dette er løgn.

– Hvordan jeg føler meg? Jeg føler hytta ble skjendet. Dette er en grov invasjon av alt som er mitt, sier hytteeieren.

I likhet med de andre kildene i denne saken har Drammens Tidende valgt å anonymisere hytteeieren, av hensyn til de involverte. Drammens Tidende kjenner kildenes identitet.

De første meldingene

Hytteeieren forteller at ulike personer, som befant seg i området rundt hytta hans den lørdagskvelden, varslet ham om at noe foregikk på hytta.

– Du, hva er det som foregår på hytta di? Du må stikke dit, nå!

Hyttenabo

Hytteeieren ble fortalt om toppløse serveringsdamer og noen muskelbunter av noen vektere utenfor hytta. Han mottok også bilder som viser halvnakne mennesker og flere store telt på hyttetomten hans.

Historien bekreftes av hans hyttenabo, som forteller om det han klarte å se.

– Jeg så det var noe helt annet enn en bursdagsfeiring. Det jeg så fikk meg til å tenke at her foregikk det en sexfest. Jeg er ikke sjokkert eller noe, men det er jo ganske heftig at et fredelig hytteområde plutselig opplever noe slikt, sier naboen.

Politiet fikk også meldinger om festen.

Ifølge det operasjonsleder Øystein Eikedalen sa til Drammens Tidende lørdag 21. august, hadde politiet fått melding om at en fest hadde gått over styr, og beruselsesgraden skal ha vært høy.

Politiet reiste derimot ikke til hytta.

Klokken 00.58 natt til søndag meldte påtroppende operasjonsleder Marius Knudsen om status til Drammens Tidende. Han sa at kapasitetsproblemer gjorde at oppdraget ikke kunne prioriteres.

– Til meg sa de at de hadde så mye å gjøre på grunn av Elvefestivalen. Det er det glade vanvidd. Man står i praksis igjen som rettsløs, sier hytteeieren.

Sexfest

Hytteeieren reiste selv opp til hytta denne lørdagen. Der ble han hos naboen noen timer, før det plutselig hørtes en melding over høyttalerne klokken 02.00, ifølge hytteeieren:

– De ropte at «festen var over, nå måtte alle tilbake til bussene».

Han fulgte så etter festdeltakerne ned til hovedveien. Der skal deltakerne ha gått ombord i tre busser, som hytteeieren tok bilde av i det de forsvant inn i lørdagsnatta.

Dagen etter møtte hytteeiere leietakeren på hytta, for å få overlevert nøkler og sjekke tilstanden etter nattens festligheter.

Ifølge ham selv skal det ha blitt gjort skadeverk for flere titalls tusen kroner, på blant annet et basseng, som skal ha blitt fylt med skum og ikke ha tålt dette.

Leietakeren mener dette er feil.

Drammens Tidende er gjort kjent med navnet på flere av de som skal ha vært til stede på festen.

Når avisa kontakter dem, er det tydelig at mange blir bekymret. Flere spør hvordan avisa har fått tak i navn og nummer, og de fleste velger å legge på.

Men noen prater.

 • Av de ti Drammens Tidende får tak i, bekrefter fire av dem, uavhengig av hverandre, at de deltok på hytteturen.
 • De som skal ha vært til stede har adresser over hele Norge.
 • De fire vi snakker med bekrefter også at det var snakk om et sextreff i regi Spicy Match.

Spicy Match er et av verdens største nettsteder for swingers. Drammens Tidende har sett at mange av de som skal ha vært til stede på hytta kjenner hverandre inne på nettstedet.

To av parene som skal ha vært til stede skriver til hverandre:

«Å treffes i en slik setting var bare helt nydelig! Vi koste oss med dere på poolparty i helgen og ser frem til flere treff i fremtiden».

Swingers

Swingers vil si personer som uansett forholdsstatus møtes for å ha sex med andre. Dette er lovlig i Norge.

Single mennesker kan også være swingers, og møter da andre single, eller par, for seksuelt samleie.

Spicy Match er et av Norges største nettverk for swingers. Ifølge en av dem som snakker med Drammens Tidende, finnes det rundt 10.000 medlemmer fra Norge på nettstedet, og millioner på verdensbasis.

Flere av dem som skal ha vært tilstede på hytta 21. august er venner på Spicy Match. Det figurerer også bilder av samme type telt som sees på bildene fra hytteområdet.

En av de som var til stede, sier at treffene pleier å være strengt konfidensielle. Personen virker svært overrasket over at navn og telefonnummer er kjent for avisa.

Personen sier det var påmeldt over 170 stykker på festen, inkludert mange par og noen få single.

– Men det dukket ikke opp så mange. Det var likevel en svær fest, med hoppeslott og musikk og skumparty i bassenget.

– Hvor mange vil du si dukket opp?

– Over 100. Definitivt over 100.

Den ansvarlige leietakeren bestrider at dette er sant.

– Det stemmer ikke at det var over 100 personer til stede, skriver han til Drammens Tidende, uten å svare på oppfølgingsspørsmål om hvor mange som var til stede og hvor mange som var påmeldt turen.

Slik skal turen ha foregått

Personen som var gjest på hytta forteller mer:

De som skal ha vært til stede på hytta skal ha tatt inn på et hotell i forkant og etterkant av festen på hytta, med busstransport tur-retur. Hytteeieren er også kjent med dette.

Drammens Tidende har vært i kontakt med hotellet på Romerike, som skal ha blitt benyttet den aktuelle helgen.

Hotellsjefen ønsker ikke å kommentere saken og ønsker ikke navnet på hotellet i avisa.

Drammens Tidende har likevel opplysninger om at gjestene det er snakk om leide seg inn på hotellet fredag til lørdag, spiste frokost der og dro til hytta i busser.

Så kom de tilbake til hotellet natt til søndag, og sjekket ut senere samme dag.

Samtidig bekrefter Unibuss at de leide ut tre busser, med total kapasitet på 147 personer, lørdag 21. august.

Driftssjef Lasse Stovner Sørli i Unibuss sier at bussene kjørte fra samme sted som hotellet, til hytta, og så tilbake samme vei natt til søndag. Dette støttes også av bilder som hytteeieren tok natt til søndag.

Personen som var på festen sier deltakerne fikk svært lite informasjon.

– Vi visste ikke hvor vi skulle på tur, en gang. Og koronarestriksjoner ble ikke snakket om.

Leietakeren er ikke enig i dette. Han hevder derimot at koronarestriksjonene ble fulgt. Det ble også krevd at deltakerne kunne fremlegge enten bevis på at de var fullvaksinerte eller negativ koronatest, hevder leietakeren.

– Hadde folk sex på hytta?

– Ikke alle hadde sex, svarer personen som var gjest der.

I en e-post bekrefter leietakeren langt på vei opplysningene om at det foregikk et arrangement av seksuell art på hytta.

– Jeg forstår at ulike sammenkomster, der enkelte er intime på en måte som er uvanlig og går utenfor de ordinære rammene for hva folk flest gjør i sine parforhold, kan virke spennende for en del. Min oppfatning er likevel at pressen normalt nærmer seg slike aktiviteter forsiktig, fordi det er knyttet stort stigma til dette, og at det kan være store sosiale omkostninger for de som deltar i slike aktiviteter dersom dette skulle bli kjent for familie, venner, på arbeidsplassen, etc.

Drammens Tidende har forsøkt å komme i kontakt med personene som står bak Spicy Match internasjonalt. Foreløpig har de ikke besvart spørsmål fra avisa.

Henla sak

Hytteeieren retter skarp kritikk mot politiet, som nektet å ta turen til hytta hans forrige helg, tross at flere meldinger ble sendt inn.

Hytteeieren gikk til anmeldelse av festarrangøren, men den er allerede henlagt. Det bekreftes av jourhavende jurist i Sør-Øst politidistrikt, Eli-Christine Paulsen.

– Anmeldelsen gikk på skadeverk. Jeg har ikke mulighet til å si mer om saken enn det, jeg har ikke satt meg inn i den, heller, sier hun.

Politistasjonssjef i Hønefoss, Kjell Magne Tvenge, uttaler at han forstår at dette var en ubehagelig opplevelse for hytteeieren.

– Dette skjedde på en særs travel kveld med mange oppdrag, og kunne dessverre ikke bli prioritert. Vi hadde satt av en patrulje, som måtte avbryte på grunn av andre oppdrag som kom inn. Hadde oppdraget vært av en slik art at det var fare for liv, legeme og helbred så ville vurderingen og prioriteringen vært en annen.

Politiet har ikke besvart spørsmål om hytteeierens utsagn om rettsløshet.

Leietakeren mener politiets henleggelse av skadeverkssaken betyr at det ikke er snakk om noen straffbare forhold i tilknytning til arrangementet.

Hytteeieren er mildt sagt opprørt, sier han – og vurderer å ta saken videre til forliksrådet og andre instanser.

– De som kom hit løy til meg. Jeg får lyst å kaste alle madrasser og alt som er. Bassenget har de ødelagt ved å fylle det med skum. Jeg vil ikke vite hva som har foregått der, men jeg har tømt og nedkloret alt. Mest av alt har jeg lyst å desinfisere og tømme hele hytta. Et sextreff … og at politiet ikke møter opp får det bare til å bli verre. Håpløst, sier han.

Manglende svar

Drammens Tidende har stilt leietakeren flere spørsmål over tid, om ulike aspekter ved det hytteieren og andre kilder forteller.

Vi har blant annet spurt leietakeren spørsmål om:

 • Om han løy om formålet med turen overfor hytteeieren
 • Tilknytningen hans til Spicy Match
 • Om folk hadde sex på hytta
 • Antall oppmøtte på og påmeldte til hytteturen
 • Om bassenget på hytta ble brukt, og i så fall på hvilken måte
 • Hvor mye folk betalte for å være med på turen
 • Hvordan pengene som ble betalt inn ble håndtert, og av hvem
 • Om han kan dokumentere ulike påstander og motstridende påstander han fremsetter mot hytteeieren

Leietakeren har ikke besvart disse spørsmålene.