TURN: Det skal foregå tre arrangementer samtidig under Landsturnstevnet. Tre NM-konkurranser, oppvisningskonkurranser og prosjektet «Ung Uke». Dalen har selv ansvar for NM-konkurransene, og kan fortelle om en lang prosess for å klargjøre alt til starten på fredag.

LES OGSÅ: Søstrene har turnet siden 1945 – nå skal de imponere på hjemmebane
LES OGSÅ: De lokale favorittene

– Vi har jobbet i flere år med dette her. Vi har en komité som har forskjellige ansvarsområder. Den største utfordringen har vært logistikken. Det er mye som skal på plass når rundt 2000 personer kommer til byen, sier hun.

Det er Haugesund Turnforening som arrangerer Landsturnstevnet sammen med Stord Turn. Det er et samarbeid som er ytterst nødvendig for at arrangementet skal la seg gjennomføre, ifølge styrelederen.

– Uten dette samarbeidet hadde det ikke gått. Dette er et samarbeid vi setter stor pris på, og det er i tillegg Stord som stiller med apparatene vi trenger for å kunne gjennomføre arrangementet, påpeker hun.

Vil tjene penger

Dalen sier at mye av grunnen til at de velger å ta på seg et så stort arrangement, har med økonomi å gjøre. Pengene som kommer inn kan bety mye for turnforeningen, men hvor mye de håver inn er usikkert.

– Målsettingen er jo selvsagt å tjene litt penger på dette, men det koster å arrangere også. Vi får telle opp etter arrangementet og se hvor mye vi sitter igjen med til slutt, forteller Dalen.

Høydepunktene

Lørdag:

10:30 – NM troppsgymnastikk i Vardhallen

11:00 – NM turn kmvinner og enn i Haraldshallen

16:00 – Åpningsseremoni på Rådhusplassen

Søndag:

11:00 – NM troppsgymnastikk i Vardhallen

12:00 – NM turn kvinner og menn i Haraldshallen

Mandag:

10:45 – NM rytmisk gymnastikk i Vardhallen

20:00 – Oppvisningskonkurranse i Haraldshallen

Tirsdag:

10:45 – NM finale rytmisk gymnastikk i Vardhallen

18:00 – Galla for deltakere av LV i Haraldshallen

20:00 – Galla for deltakere av Ung Uke + løssalg billetter i Haraldshallen

Les mer på Landturnstevnet sine hjemmesider.