Kjærkomment turntilbud i Sveio

POPULÆRT TILBUD: Madelen Halleraker er en av rundt 40 barn som nå går på turn i Sveio gjennom Haugesund Turnforening. Instruktør Geir Ove Toft til venstre. FOTO: ALF-ROBERT SOMMERBAKK

POPULÆRT TILBUD: Madelen Halleraker er en av rundt 40 barn som nå går på turn i Sveio gjennom Haugesund Turnforening. Instruktør Geir Ove Toft til venstre. FOTO: ALF-ROBERT SOMMERBAKK

Artikkelen er over 3 år gammel

I februar startet Haugesund Turnforening med et ukentlig turntilbud i Sveio til barn i barneskolealder. Det har vist seg å bli veldig populært.

DEL

TURN: – Turn er veldig gøy. Vi liker å hoppe og å trene. Det er bra at det er kommet turn til Sveio nå, og trenerne er flinke til å vise oss hva vi skal gjøre, forteller sjuåringene Emma H. Vikse og Amalie N. Toft.

Hver fredag har Haugesund Turnforening to barnepartier i Sveio. Først for de fra 1. til 3. klasse. Deretter en time for de fra 4. klasse og oppover.

40 barn allerede

Per Gunnar Westerlund er hovedtrener for barnepartiene i Sveio. Westerlund er en av turnforeningens mest erfarne trenere og han har selv vært aktiv på høyt nivå i mange år.

– Vi ønsker å utvikle klubben vår samtidig som vi vil gi et turntilbud til de litt mindre stedene. Vi ønsker å gi dem litt de samme mulighetene som vi har i byen. I hallen vår i Haugesund har vi ikke kapasitet til flere partier. Da kommer vi heller ut til der ungene bor.

– Nå har vi startet i Sveio og jeg vet det har vært snakket om Aksdal, forteller Westerlund.

Responsen fra sveibuen har vært formidabel. Det er rundt 40 barn som ukentlig stiller på turntreningene.

– Det er nok medlemmer her nå til at vi kan fortsette, og det er jo også det vi håper og ønsker.

– Det vi jobber mot på disse treningene er troppsgymnastikk. De som er på treningene her i Sveio er derimot så ferske med turn at vi har hovedfokus på det grunnleggende: Kroppsbeherskelse og enkle øvelser for å jobbe med styrke, smidighet og kontroll.

– Her er det alt fra høye saltoer til lange ruller. Det er forskjellig fra gang til gang. Troppsgymnastikk er også en lagsport. Vi har derfor en del lagaktiviteter for å få godt samhold blant den gjengen som er her, opplyser Westerlund.

– Passer for alle

Jentene var i flertall i Sveio, mens det i Haugesund er flertall av gutter innen troppsgymnastikk.

– Hvorfor det er slik vet jeg ikke, men det spiller ingen rolle om du er jente eller gutt. Dette passer for alle, understreker Westerlund.

Daglig leder i turnforeningen, Kjersti Skogland, forteller at de vurderer å utvide tilbudet i Sveio:

– Vi håper å få også rytmisk gymnastikk (RG) på timeplanen til høsten.

– Det har kommet signaler om at mange også ønsker turnlek for de minste. Vi jobber med å skaffe trener, utstyr og lokale til dette også, men trenger nok litt mer tid før det er på plass, forteller Skogland.

Fornøyde foreldre

Lill Iren Hovda er mor til ett av barna som nå går på turn hver fredag på Sveio skule. Hun er storfornøyd med at Haugesund Turnforening har valgt å starte opp med barnepartier også utenfor Haugesund.

– Dette er vi så glade for. Det gjør det så mye enklere for oss at de nå har turntreninger her i Sveio. Vår datter hadde neppe gått på turn om det ikke var for at de nå har treninger her.

– Det har jo også vist seg veldig populært. Dette er kjempebra og noe vi setter stor pris på, smiler Hovda.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken