Gå til sidens hovedinnhold

Tre fjell på Fastlands-Karmøy

Artikkelen er over 3 år gammel

Norheim og Spanne Friluftslag arrangerer årlig 3-fjellsturen på Fastlands-Karmøy, med innlagt spørrekonkurranse, saftservering og medaljeutdeling.

Turen er en lettgått rundtur for hele familien, og den går over Helgelandsfjellet, Tronefjellet og Spannavarden.

Vi går sykkel- og gangvegen i Moksheimskogen fra Norheim skole noen hundre meter til stien går opp til vanntankene. Vi går den bratte bakken til topps og følger stien sørover like nedenfor vanntankene.

Stien går nå over ryggen på Helgelandsfjellet (128 m.o.h.), med Spannhelgeland på vår venstre side og Moksheimskogen til høyre. Vi krysser Munkaskar og følger stien videre sørover til bratt nedstigning mot Trollakar.

Turen går øst gjennom skaret og kommer ut på gardsvegen på Spannhelgeland. Vi går gardsvegen nesten til endes i sørlig retning og går så mot øst og kommer inn på den gamle kirkevegen til Aksnes som vi følger videre i nordøstlig retning mot Tronefjellet. Dette er et vått område, og Norheim og Spanne Friluftslag har gjort et stort arbeid med å tilrettelegge stien på de våteste partiene.

Etter en jevn stigning når vi toppen av Tronefjellet (151 m.o.h.) med flott utsikt.

Fra Tronefjellet er det kort vei videre nordover til Spannavarden (148 m.o.h.).

T-forbindelsen går nå i tunnel gjennom Spannavarden, men vi følger stien og går vest for tunnelområdet.

Herfra bratt nedover mot Haugaland Krafts transformatorstasjon og over flatene mellom Helgelandsvatnet og Spanna- vatnet til gardsvegen på Helgeland.

Vi tar av opp mot vanntankene og går derfra ned den bratte bakken til sykkel- og gangstien i Moksheimskogen og følger denne tilbake til Norheim skole.

TURFAKTA

Varighet: Cirka fire timer.

Parkering: Parkeringsplass ved Norheim skole.

Merking: Stien er stort sett tydelig og delvis merket.

Kart: 1113 I Haugesund.

 

Kommentarer til denne saken