Rambaskårsfjellet på Karmøy

IDYLL: Dagens Turtips går på en nydelig tursti, ikke langt fra flyplassen på Karmøy. FOTO: Anne Rees Halvorsen/HAUGESUND TURISTFORENING

IDYLL: Dagens Turtips går på en nydelig tursti, ikke langt fra flyplassen på Karmøy. FOTO: Anne Rees Halvorsen/HAUGESUND TURISTFORENING

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

For en nydelig liten tursti Avaldsnes Grunneierlag og Friluftsrådet Vest har skapt for oss som er glad i naturen.

Rambaskårsfjellet venter på oss med sine 57m.o.h. i nærheten av flyplassen. Turen er på cirka to kilometer, tur- retur, på gode stier. Vi tar av fra flyplassveien ved Kvalavåg-skiltet og kjører 4.3km mot Kalstø til en gruslagt parkeringsplass på høyre siden av veien. Turskilt til Rambaskår.

Vi følger en god sti oppover og bortover gjennom furuskog, mens vi lytter til kvitring fra bokfink, rødstrupe, løvsanger og gjøk m.m. om sommeren.

Hvis vi vandrer tidlig om morgen, ser vi dekorative spindelvev overalt. Ved et idyllisk lite vann har Avaldsnes Grunneierlag satt opp en solid benk til å hvile på.

Etterpå kommer vi til traseen der gassledningen går fra Kårstø til Kalstø. Her tar vi til venstre og gå over en stabil gjerdeklyver før vi stiger videre oppover til høyre gjennom skogen. Halvveis opp passerer vi en ny benk i skogen.

Etter hvert blir stien smalere og brattere. På den første toppen ser vi rester etter gamle steingjerder. Stien går så ned i en liten kløft før den siste bratte stigningen.

På toppen av den ser vi en liten hytte og mast, ikke særlig pent, så vi finner enda en benk å sitte på. Men før vi hviler oss, bør vi gå noen meter til i flyplassens retning for å se hva som skjer der. Kanskje et fly letter eller lander? I tillegg til flyplassen ser vi Utsira med sine vindmøller og mange andre kjente landemerker. Anbefales som en fin familietur!

Turfakta

Tilkomst: Ta av fra flyplassveien ved Kvalavåg-skiltet. Kjør 4,3 km mot Kalstø, til en gruslagt parkeringsplass på høyre siden av veien. Turskilt til Rambaskår.

Lengde: Cirka 2 kilometer, tur-retur.

Artikkeltags