Gå til sidens hovedinnhold

Turvettregler til haugalendinger

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Har du plass til turmaten din idet du går ut døra? Er svaret ja, så kommer det her en "mindblowing" nyhet til deg: Da har du faktisk også plass til å ta det med deg hjem igjen! Både de organiske og uorganiske delene av det du tok med deg hjemmefra. Det gjør verken fjelltoppen eller rastebenken hyggeligere når hele eller deler av din nistepakke ligger der. Og nei, du er faktisk ingen barmhjertig samaritan ved å gi dine boller og mariekjeks til fuglene. Vil du hjelpe de, så lag en matstasjon i hagen eller i skauen. Tilby mat som er tilpasset de fugleartene som pleier å være der.

Så var det dette dopapiret. Har du plass til dopapir idet du går ut døra hjemme? Er svaret ja, så hold deg fast for nok en vanvittig nyhet: Da har du også plass til det vi hundeeiere kaller en bæsjepose! Du liker ikke å bære på din egen avføring, sier du? Vel, vi andre liker verken å se, lukte, tråkke i eller ramle i den.

Neste gang du har gjort ifra deg på tur uten å plukke opp (eller grave godt ned), håper jeg at vi møter deg etterpå når du har tatt deg en pustepause. Da skal du få hilse på bikkja mi og gi ham mariekjeksene dine. Bikkja mi har nemlig ikke matallergi og tåler derfor kjeksene. I tillegg vil sikkert du sette pris på at han slikker på håndflatene dine etter at han nettopp har spist avføringen din.

God tur!

Kommentarer til denne saken